Εγκαύματα υπέστη ένας αστυνομικός μετά από μηχανική βλάβη του περιπολικού στο οποίο επέβαινε. Το απίστευτο περιστατικό δημοσιοποίησε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Λασιθίου.

Το ίδιο ακριβώς ατύχημα είχε ένας άλλος αστυνομικός που υπηρετεί στα Χανιά πριν από 8 μήνες.

«Θωρακίστε το Λασίθι άμεσα, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, πριν θρηνήσουμε θύματα» επισημαίνουν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, στην επιστολή τους, προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, υπογραμμίζοντας, με εμφατικό τρόπο την αναγκαιότητα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας του Νομού.

Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ

«Η Ένωση μας, πολλές φορές κατά το παρελθόν, είχε τονίσει την αναγκαιότητα ανανέωσης στόλου οχημάτων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, καθώς και την βελτιστοποίηση συντήρησης των υφιστάμενων οχημάτων, αφού, λόγω της παλαιότητάς τους (πολλά εξ αυτών άνω της 15ετίας) παρουσιάζουν πολλά μηχανικά προβλήματα, με αποτέλεσμα αυτά να αποτελούν όχι μόνο εμπόδιο στην εκπλήρωση της αποστολής μας αλλά και απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και υγεία των συναδέλφων μας.
Το χθεσινό περιστατικό, όπου λόγω μηχανικής βλάβης περιπολικού οχήματος προκλήθηκε τραυματισμός (εγκαύματα) σε συνάδελφό μας, ήρθε να επιβεβαιώσει δυστυχώς αυτές μας τις επισημάνσεις και ανησυχίες.

Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση απόσυρση των απαρχαιωμένων, κοστοβόρων και εν τέλει επικίνδυνων οχημάτων και η αντικατάσταση αυτών με σύγχρονα και ασφαλή οχήματα.

Η σωματική ακεραιότητα και η υγεία των συναδέλφων μας είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ! Θωρακίστε το Λασίθι άμεσα, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, πριν θρηνήσουμε θύματα!»

Μοιράσου το άρθρο: