Δεν θα επιβαρυνθούν οι αγρότες από το νέο μοντέλο εισφορών, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης μιλώντας στην ΕΡΤ. Τόνισε ότι για όλες τις κατηγορίες των μη μισθωτών, το πρόσημο θα είναι θετικό με αύξηση στο διαθέσιμο εισόδημα λόγω των φορολογικών ελαφρύνσεων και των αλλαγών στο σύστημα εισφορών.

Από το 2020 θα έχουμε νέο σύστημα εισφορών για περίπου ένα εκατομμύριο τετρακόσιες σαράντα χιλιάδες μη μισθωτούς και σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα πληροφορίες θα έχουμε τη θέσπιση μιας κλίμακας εισφορών προκαθορισμένου ύψους και πληροφορίες κάνουν λόγο για κατώτατη ελάχιστη εισφορά της τάξης των 220 ευρώ.

Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση για τους αγρότες είπε ο κ. Μηταράκης, έτσι λοιπόν θα υπάρξει μια ειδική κατηγορία εισφορών για τους αγρότες, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν και να έχουν καλύτερη σύνταξη.

Το νέο σύστημα θα είναι καλύτερο από σήμερα για τους μη μισθωτούς υπογράμμισε ο  υφυπουργός Εργασίας μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι ταυτόχρονα θα υπάρχει και ειδική πρόβλεψη για τους νέους επιστήμονες, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα πληρώνουν πολύ χαμηλές εισφορές για την πρώτη πενταετία του ασφαλιστικού τους βίου.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ/Κατερίνα Γράβου

Μοιράσου το άρθρο: