Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων (ΙΣΧ) στις 13.05.2019 συζητήθηκε η μη επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών και ολική ακύρωση των εκλογών του Π.Ι.Σ , που διεξήχθησαν στις 03.03.2019, από τον Υπουργό Υγείας.
Στη συνεδρίαση ο ΙΣΧ κατέληξε στα εξής συμπεράσματα και διαπιστώσεις, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα ευθύνες τόσο στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και στο ίδιο τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Όπως αναφέρεται:
• Εξ΄αρχής υπήρξε πλημμελής προετοιμασία των εκλογών από το απερχόμενο Δ.Σ.
• Δεν προβλέπει ο Νόμος 4512/2018 τρίτη κάλπη για την εξελεγκτική Επιτροπή….. παράβλεψη του Νομοθέτη;
• Είναι απαράδεκτο να μην προβλέπεται από τον Νόμο 4512/2018 η παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου κατά την διενέργεια των εκλογών του Π.Ι.Σ , όπως προβλέπεται για τους Ι.Σ. και κάθε άλλο σωματείο.
• Για όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους προβλέπει ο Νόμος 4512/2018 να επικυρώνονται τα εκλογικά αποτελέσματα από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , πράγμα που θα έπρεπε κατά την γνώμη μας να γίνεται και για το δευτεροβάθμιο όργανο των Ιατρών τον Π.Ι.Σ. και όχι να το κάνει ο πολιτικός προϊστάμενος του.
Θεωρούμε ατυχή την παρέμβαση του Υπουργού αν και νόμιμη, η οποία μαζί με τις άστοχες τοποθετήσεις και ενέργειες κάποιων εκλεγμένων αντιπροσώπων μας καταδικάζει για μια ακόμα φορά τον Π.Ι.Σ , το ανώτατο θεσμικό όργανο των ιατρών της χώρας και συμβουλευτικό όργανο της Πολιτείας για θέματα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης σε συνεχιζόμενη αδράνεια. Και ενώ συνεχίζουν να εκκρεμούν σοβαρά ζητήματα τόσο Δημόσιας Υγείας όσο και θέματα που αφορούν το ιατρικό Σώμα, όπως η μεγάλη μεταρρύθμιση στην Υγεία , αύξηση clawback εργαστηριακών , μεταρρύθμιση ιατρικών ειδικοτήτων, συλλογικές συμβάσεις , κ.α. , εμείς αναλωνόμαστε σε άσκοπες εκλογές και σοβαρές αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην μας.
Συγχαρητήρια σε αμφότερους λοιπόν….τα καταφέρατε ! Ελικρινά κύριοι, λίγη ωριμότητα δεν βλάπτει!

Μοιράσου το άρθρο: