Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής με επιστολή του πρός τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος,κ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Οικονομικών κ Σταϊκούρα Χρήστο,τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ Βρούτση Ιωάννη,την Υπουργό Πολιτισμού Κα Λίνα Γ. Μενδώνη τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Γεωργιάδη Άδωνι τον Υφυπουργό Οικονομικών κ Βεσυρόπουλο Απόστολο και τους Βουλευτές του Νησιού μας :κ Γ. Κεφαλογιάννη, κ Α. Ξανθό κ Λ. Αυγενάκη, κ Μ. Σενετάκη, κ Χάρη Μαμουλάκη, κ Σ. Βαρδάκη, Ν. Ηγουμενίδη, κ Β. Κεκέρογλου, κ Γ. Λογιάδη, κ Μ. Συντυχάκη
κα Ντόρα Μπακογιάννη, κ Μ. Βολουδάκη, κ Β. Διγαλάκη, κ Π. Πολάκη κ Γ. Πλακιωτάκη, κ Μ. Θραψανιωτάκη ,ζητά να ενταχθούν τα μέλη του και οι καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας,στις πληγείσες κοινωνικές ομάδες λόγω της πανδημίας.
Η επιστολή
Αξιότιμε κε Πρωθυπουργέ,
Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες Υπουργοί και βουλευτές,
Με αυτή την επιστολή θέλουμε να κάνουμε άμεσα σαφές και γνωστό πως και τα μέλη του Παγκρητίου συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, οι καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής του τόπου μας, πλήττονται άμεσα, συνεπεία της θανατηφόρας πανδημίας του κορωνοιού.
Τηρούμε κατά γράμμα όπως όλοι οι συμπολίτες μας τις επιταγές της πολιτείας, συλλογιζόμενοι την ατομική ευθύνη που έχουμε ο καθένας ξεχωριστά και στρέφοντας το βλέμμα μας προς το συλλογικό καλό και συμφέρον.
Αξιότιμοι κύριοι,
όπως είναι γνωστό, πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαπτίσεις, αρραβώνες, χοροεσπερίδες συλλόγων κ.λπ.), εντός και εκτός Ελλάδος για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο ανεβλήθησαν ή και ακυρώθηκαν. Όλοι οι χώροι κοινωνικών εκδηλώσεων όπως κέντρα / καταστήματα κοινωνικών εκδηλώσεων, ταβέρνες, θέατρα, πολιτιστικά κέντρα κλπ. ανέστειλαν τη λειτουργία τους με απόφαση της πολιτείας. Αξίζει δε να σημειωθεί πως ήδη ακυρώνονται ή και αναβάλλονται εκδηλώσεις προγραμματισμένες κατά πολύ πέραν της περιόδου της προσωρινής καραντίνας όπως τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβρη με αποτέλεσμα να είναι εμφανώς ορατή η δυσκολία που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε τόσο σε επαγγελματικό όσο και οικονομικό αλλά και πολιτιστικό επίπεδο ακόμα, μιας και οι συνάδελφοί μας θα αργήσουν πολύ να επανέλθουν στην ενεργό δράση και η μουσική μας θα αργήσει να ξανακουστεί ζωντανά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αξίζει δε να σημειωθεί πως αρκετοί από τους συναδέλφους μας δεν έχουν άλλη επαγγελματική δραστηριότητα πέραν της μουσικής.
Με σεβασμό στις επιταγές της πολιτείας και έχοντας πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των δύσκολων αυτών ωρών, μένουμε και εμείς σπίτι και παραινούμε προς αυτή την κατεύθυνση με όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας. Από την άλλη όμως ζητούμε να εξετάσετε το αίτημα μας , να ενταχθούν και οι καλλιτέχνες της Κρητικής Μουσικής στις δραστηριότητες που θα ενισχυθούν λόγω της οικονομικής ζημίας από την αναγκαστική παύση εργασιών.
Αξιότιμοι κύριοι,
Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, ο μεγαλύτερος και πιο ιστορικός Σύλλογος της Κρήτης αλλά και ο μοναδικός επίσημος φορέας του μουσικού πολιτισμού της, αποστέλλει αυτό το μήνυμα στην ηγεσία της Χώρας μας με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της ασφάλειας, της υγείας αλλά και της αξιοπρέπειας των οικογενειών μας, του τόπου και του πολιτισμού μας.
Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γαλάτιος Μοσχονάς Μιχαήλ Σαπουνάκης

Μοιράσου το άρθρο: