Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας κάνει γνωστό ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στις 8 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο) το διεκδικητικό πλαίσιο των νοσοκομειακών γιατρών με αφορμή και τη συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι:
«Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους με όλα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με σταθερό ωράριο εργασίας. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
-5ετή διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες.
-Προστασία της μητρότητας, άδειες κύησης, τοκετού, λοχείας με πλήρεις αποδοχές και ασφαλιστικά δικαιώματα, ανεξάρτητα εργασιακών σχέσεων.
-Εφαρμογή του νόμου για την προστασία της εργαζόμενης μητέρας, την απαγόρευση της απόλυσης.
-Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για την προστασία του γυναικείου οργανισμού, της μητρότητας. Εφαρμογή ειδικών μέτρων προστασίας για τις εργαζόμενες εγκύους, λεχώνες και θηλάζουσες (απαλλαγή από νυχτερινή εργασία, εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου, άδειες, κλπ).
-Επίδομα τοκετού για κάθε γέννα, χωρίς άλλες προϋποθέσεις, από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας ιατρικής για όλες και όλους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση. Δωρεάν χορήγηση φαρμάκων. Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος».

Μοιράσου το άρθρο: