Ανακοινώθηκαν από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την διάρκεια τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. η οποία πραγματοποιήθηκε χθες.


Μεταξύ άλλων αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Ενημέρωση από τις δράσεις των συναδέλφων ΠΕ 78,80,81 και 08. Έγινε ενημέρωση για τις κινητοποιήσεις που υλοποιήθηκαν από τους συναδέλφους των παραπάνω κλάδων σε συνδυασμό με τους άλλους κλάδους που θίγονται τα εργασιακά τους δικαιώματα, μετά τις αλλαγές που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία. Αποφασίστηκε να υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και να γίνει μια ανοικτή συζήτηση, η οποία θα οργανωθεί από τις ενώσεις των κλάδων αυτών σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ και με τη συμμετοχή ομιλητών προσκεκλημένων από τον Πανεπιστημιακό χώρο.
Συζητήθηκε το θέμα λειτουργίας του ΠΥΣΔΕ και τα προβλήματα που έχουν κατά καιρούς δημιουργηθεί κατά τον υπολογισμό των κενών – πλεονασμάτων σε οργανικά και λειτουργικά κενά καθώς και τα εμπόδια που συναντούν οι αιρετοί κατά την προσπάθεια άσκησης των καθηκόντων τους .
Συζητήθηκε ο νέος νόμος που αφορά τις κινητοποιήσεις – διαδηλώσεις. Κοινή διαπίστωση όλων των μελών του ΔΣ ήταν ότι είναι βαθιά αντιδημοκρατικός, έχει ως σκοπό να χτυπήσει το εργατικό κίνημα και κάθε είδους κίνημα αντίστασης ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Για το ζήτημα αυτό, συντάχθηκε σχετικό ψήφισμα (επισυνάπτεται).
Παράλληλα, η ΕΛΜΕ Χανίων μαζί με άλλα σωματεία, καλεί σε κινητοποίηση στην Πλατεία Αγοράς την Παρασκευή 9/7/2020 στις 19:00
Συζητήθηκε το θέμα των Ηλεκτρονικών εγγραφών στα σχολεία.
Πέρα από το γνωστό πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα, ότι πολλές εγγραφές μαθητών δεν έγιναν δεκτές από το σύστημα, με αποτέλεσμα να καλούνται οι γονείς να επανεγγράψουν τα παιδιά τους, υπάρχει άλλο ένα πρόβλημα που έχει αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα. Ότι γονείς που δεν έχουν κωδικούς taxis δεν μπορούν να προχωρήσουν στη διαδικασία εγγραφής. Έτσι, παρουσιάζεται το φαινόμενο αρκετοί μαθητές που έχουν εκπληρώσει τις ‘μαθητικές τους υποχρεώσεις’ και πρέπει να εγγραφούν στην επόμενη σχολική τάξη να μένουν εκτός σχολείου. Η θέση της ΕΛΜΕ Χανίων είναι ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου φυλής, φύλου, εθνικότητας ή ηλικίας, πρέπει να έχουν πρόσβαση στα δημόσια αγαθά, όπως είναι η Παιδεία και η Υγεία. Στο πνεύμα αυτό ζητάμε από τη Διοίκηση να αναλάβει την ευθύνη εγγραφής όλων των μαθητών στα σχολεία. Θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον προϊστάμενο ΔΕ για τη διευθέτηση του προβλήματος αυτού. Κανένας μαθητής εκτός του σχολείου!
…Συζητήθηκε η προώθηση του ψηφίσματος της ΟΛΜΕ σχετικά με τις σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν λόγω κορονοϊού και το αίτημα των γονέων, να τους επιστραφούν τα χρήματα που έχουν πληρώσει.»

Μοιράσου το άρθρο: