Σε ανακοίνωσή τους φοιτητές του Πολυτεχνείου εξαπολύουν μεταξύ άλλων δριμύ κατηγορώ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την απαγόρευση χρήσης των φοιτητικών εστιών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, μέτρο το οποίο χαρακτηρίζουν ως παράλογο, πρόχειρο και αβάσιμα.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση
Είμαστε φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και ως δικαιούχοι στέγασης μένουμε στην εστία. Με βάση την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊο επιλέξαμε για την ασφάλειά μας να μείνουμε σπίτι μας.
Ενημερωθήκαμε όμως από τις αρχές ότι είναι πιο ασφαλές να φύγουμε από αυτά, να ταξιδέψουμε, να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους και μέλη της οικογένειάς μας, με προβλήματα υγείας ή και όχι, με λίγα λόγια να εκτεθούμε και να εκθέσουμε.
Μέτρο αντίφαση στην προσπάθεια πρόληψης της διασποράς. Εύλογο να το σκεφτεί κανείς, παράλογο όμως για εκείνους που θέλουν να αποποιηθούν την ευθύνη. Ποιός ακριβώς προστατεύεται με το εν λόγω μέτρο; Εμείς; Οι οικογένειές μας ή οι γύρω μας; Μάλλον τα ιδρύματα.
Δεν δεχόμαστε να φύγουμε από τα σπίτια μας, ούτε δεχόμαστε να μπούμε σε διαδικασία αξιολόγησης αναγκαιοτήτων. Όλοι ανήκουμε ήδη σε ειδικές κατηγορίες. Είτε αναγνωρίζεται επίσημα είτε όχι. Σας το επικοινωνούμε αυτό γα να εκθέσουμε τον παραλογισμό, την προχειρότητα και την αβασιμότητα του συγκεκριμένου μέτρου. Αφορά όλους μας.

Μοιράσου το άρθρο: