Ερώτηση για το σοβαρό ζήτημα της υποστελέχωσης των κτηνιατρικών υπηρεσιών της Κρήτης και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για το ζωικό κεφάλαιο του νησιού αλλά και την δημόσια υγεία, κατέθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν οι Βουλευτές Κρήτης Σ. Βαρδάκης, Ν. Ηγουμενίδης, Χ. Μαμουλάκης, Α. Ξανθός, καθώς και οι πρ. Υπουργοί Σ. Αραχωβίτης (Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων) και Α. Χαρίτσης (Εσωτερικών), ο κ. Πολάκης παραθέτει στοιχεία για τις σημαντικές ελλείψεις κτηνιάτρων και λοιπού βοηθητικού προσωπικού για όλη την επικράτεια και εστιάζει στις αντίστοιχες υπηρεσίες της Κρήτης που φιγουράρει πρώτη στον σχετικό πίνακα των Περιφερειών της χώρας, με ποσοστό κάλυψης αναγκών μόλις 21 %.

Τέλος, ο Βουλευτής Χανίων, αφού παραθέτει τις ενέργειες που έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα (κάποιες από τις οποίες δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν λόγω των πρόωρων εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019), ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς τι και πότε σκοπεύουν να πράξουν σχετικά, καθώς και αν (τέσσερις μήνες μετά την εκλογή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη) προτίθενται να ολοκληρώσουν τουλάχιστον τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μόνιμη πρόσληψη 172 κτηνιάτρων σε όλη τη χώρα.

Ενδιαφέρον αποκτά η απάντηση των αρμόδιων Υπουργών σε σχέση και με τον αριθμό κτηνιάτρων που σκοπεύουν να κατανείμουν στις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Πολάκη

2019-11-12 Πολάκης Υποστελέχωση Κτηνιατρικών Υπηρεσιών (1)

Μοιράσου το άρθρο: