Με έντονο το στοιχείο του πολιτισμού και της παράδοσης εξελίσσεται ο Αύγουστος στα Χανιά όπου φιλοξενούνται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι το «πάντρεμα» του πολιτισμού με τη λαϊκή παράδοση, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.
Κορωνίδα των εκδηλώσεων αποτελούν και φέτος το Φεστιβάλ «Κισσαμίτικης Κουλτούρας».

Σε προορισμό πολιτισμού και παράδοσης εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια το φεστιβάλ «Κισσαμίτικης Κουλτούρας» που για 12η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στην παραλία της Κισσάμου έως και τις 18 Αυγούστου.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Κισσάμου και ο δήμος Κισσάμου συνεχίζουν την προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμού, των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και των τοπικών προϊόντων μέσω του θεσμού του Φεστιβάλ που αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης από επαγγελματίες παραγωγούς του πρωτογενή τομέα οι οποίοι εκθέτουν τα προϊόντα τους στο κοινό παρουσιάζοντας την παράδοση, τη γεύση και τη μοναδικότητα των κρητικών προϊόντων. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν βιοτέχνες, συνεταιρισμοί, παραγωγοί και πολιτιστικοί σύλλογοι με 48 περίπτερα.

Το φεστιβάλ «Κισσαμίτικης Κουλτούρας» λειτουργεί από 6 το απόγευμα έως 11:30 το βράδυ στην παραλία Κισσάμου δίπλα στον δημοτικό χώρο στάθμευσης όπου κάθε βράδυ πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις με παραδοσιακά μουσικά συγκροτήματα της Κρήτης. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μοιράσου το άρθρο: