Την άμεση αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Καντάνου-Σελίνου, στα πλαίσια κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης βάσει της αντίστοιχης απόφασης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ζητά με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο.


Αναλυτικά:

1. Να αιτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και από την Περιφέρεια Κρήτης έκτακτη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των καταστροφών και των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, κι όπως αυτές αποτυπώνονται στα Τεχνικά Δελτία που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.
2. Να αιτηθεί άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν τόσο στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες της περιοχής αναδασμού στην Κουντουρα όσο και στις ελαιοκομικές καλλιέργειες στον ευρύτερο Δήμο.
3. Να αιτηθεί άμεση παρέμβαση και συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου οι αγρότες της Κουντούρας που επλήγησαν από την κακοκαιρία να τύχουν άμεσης αποζημίωσης.
4. Να ληφθούν μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και αναστολής δανειακών απαιτήσεων καθώς η φετινή χρονιά είναι χαμένη για σημαντικό αριθμό αγροτών.
5. Να διαβιβάσει την από 15 Νοεμβρίου Απόφαση της Κοινότητας Σκλαβοπούλας σχετικά με την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε το Δήμο μας.
6. Να εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του σε όλους τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής μας με τη δέσμευση ότι θα σταθεί αρωγός σε όλες τις ενέργειες που θα απαιτηθούν για την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη δυνατή αποκατάσταση των ζημιών.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Αντώνης Περάκης, περιέγραψε το μέγεθος των καταστροφών σε επίπεδο θερμοκηπιακών υποδομών και αγροτικής παραγωγής, αλλά και στο σύνολο των υποδομών και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που οξύνονται με την υποστελέχωση της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Ακούστε τη συνέντευξή:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία:

Μοιράσου το άρθρο: