Ευρεία σύσκεψη των Μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ρεθύμνης, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς οι παράμετροι της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Παράλληλα, έγινε συντονισμός των δράσεων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων με στόχο την εφαρμογή όλων των απαιτούμενων προληπτικών μέτρων για την πυροπροστασία των δασικών περιοχών του Δήμου.

Νωρίτερα, στον χώρο της Μαρίνας Ρεθύμνου, παρουσιάστηκε ο εξοπλισμός πυρόσβεσης (βυτία, αντλίες νερού, εξαρτήματα κλπ) που προμηθεύτηκε ο Δήμος συνολικού κόστους 8.621 ,00 €, ποσό που καλύφθηκε από ιδίους πόρους του Δ.Ρ., για τηυν ενίσχυση του πυροσβεστικού έργου.

Ο εξοπλισμός εγκαταστάθηκε σε 14 οχήματα ιδιοκτησίας Προέδρων Κοινοτήτων αλλά και ιδιωτών, οι οποίοι έθεσαν τα οχήματα τους στη διάθεση του Δήμου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να παρέμβουν στο έργο της κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Στη συνεδρίαση προσκλήθηκαν από τον Δήμαρχο και συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης κ. Ν. Λαγουδάκης, ο Δ/της Π.Υ. κ. Π. Καράμπελας και στελέχη της Πυροσβεστικής, η αν. Δ/ντρια Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Δ/σης Περιφέρειας Κρήτης κα Κ. Κοιλάδη, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης Πολιτικής Προστασίας κ. Αγριμάκης Ν., ο Δ/της του 547 κ. Εμ. Κωνσταντουράκης, εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ. Σταυρουλάκης ΣΤ., η αν. Δντρια της ΤΥΔΡ κα Κ. Καμηλάκη Κ., εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου κα Δαβη Ελ, ο αν. Πρ/νος του Τμ. Πολιτικής Προστασίας Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου κ. Βότσογλου Ν. , εκπρόσωπος του ΕΚΑΒ κ. Βουρβαχάκης Ανδρ., εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Κακλαμάνος Γ., εκπρόσωποι της Δ/νσης Δασών κα Πατεράκη Μ. και κ. Κατριτζιδάκης Ν., οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, ο εκπρ. της ΔΕ Εργοδηγών Δ.Ρ. κ. Γαβριλάκης Μ., και εθελοντές πυρόσβεσης .

Μοιράσου το άρθρο: