Στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων Καλαμάτας και Μεσσήνης βρίσκονται από το βράδυ της Παρασκευής οι 58 αλλοδαποί –κατά δήλωσή τους- υπήκοοι Ιράν, Ιράκ και Συρίας, που είχαν διασωθεί νωρίτερα όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν κι ενώ έπλεε 40 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, εξέπεμψε SOS. Μεταξύ τους βρίσκονται 5 παιδιά έως 7 ετών και 2 γυναίκες. Δύο ακόμα άτομα από τους διασωθέντες είναι από τη Ρωσία και ελέγχονται ως χειριστές του σκάφους. Επίσης δύο άτομα που είχαν καταφέρει ν΄ανέβουν πρώτα στο δεξαμενόπλοιο που έσπευσε αρχικά και συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης, παρέμειναν σε αυτό που είχε ως τελικό προορισμό του το λιμάνι του Πειραιά και στο οποίο έφτασε το Σάββατο. Οι υπόλοιποι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν σε φορτηγό πλοίο, το οποίο ήταν και αυτό που τους μετέφερε στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Την ίδια στιγμή αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση δημιούργησαν οι δηλώσεις του νέου προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστα Αθανασόπουλου κατά την άφιξη των μεταναστών το βράδυ της Παρασλευής. “Οι αποθήκες σφραγίζονται και δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν να τις παραβιάσει! Εκτός και αν του παραδώσω τα κλειδιά, και την υπεύθυνη δήλωση ότι θα είναι υπεύθυνος. Στα δικαστήρια δεν ξαναπάω κατηγορούμενος για ευθύνες τις οποίες δεν έχω”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αθανασόπουλος και κάνοντας κάποιες αναφορές στην Κυπριακή τραγωδία κατέληξε «ας αγωνιστούν κι αυτοί μόνοι τους να επιβιώσουν»
Άμεση ήταν η απάντηση του Δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, ο οποίος και χαρακτήρισε “ατυχέστατες» τις δηλώσεις του κ.Αθανασόπουλου που «απηχούν προσωπικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν θέση της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας», επισημαίνοντας ότι απαιτείται πρώτα συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή για οποιαδήποτε ανάλογη απόφαση. “Όποιος από τους συμβούλους δε συμφωνεί ή επιθυμεί να ακολουθήσει διαφορετική, προσωπική, πολιτική δεν μπορεί να βρίσκεται σε θέση ευθύνης”, σημείωσε ο κ.Βασιλόπουλος

Να σημειωθεί ότι στο Λιμάνι της Καλαμάτας την Παρασκευή το βράδυ βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου, Σαράντος Μαρινάκης, οι δηλώσεις του οποίου κινήθηκαν σε διαφορετικό μήκος κύματος.

ΑΛΛΟΙ ΕΝΝΕΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ
Στον εντοπισμό και τη σύλληψη εννέα αλλοδαπών για παράνομη είσοδο στη χώρα καθώς και στη σύλληψη του 37χρονου φερόμενου ως διακινητή τους, προέβησαν τις πρωινές ώρες του Σαββατου, λιμενικοί της Πύλου.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής, εντόπισε αγκυροβολημένο εντός του όρμου Ναβαρίνου, ένα μικρό ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας ΗΠΑ. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα ναυτιλιακά έγγραφα του σκάφους, διαπιστώθηκαν αρκετες παρατυπίες όπως η ύπαρξη έτερου έγγραφου εθνικότητας καθώς και η μη διαγραφή του σκάφους από τα Ελληνικά Νηολόγια.
Από τη Λιμενική Αρχή Πύλου, που διενεργεί την προανάκριση το ιστιοφόρο κατασχέθηκε.

Μοιράσου το άρθρο: