Σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα το πρωί έξω από το Παράρτημα του ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού στα Χανιά.

Στην ανακοίνωση του σωματείου τους οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για καθυστερήσεις μηνών για χιλιάδες συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους και συνολικά τους εποχικά απασχολούμενους σε ολόκληρη την Κρήτη και στο νομό μας στην λήψη του εποχικού επίδομα ανεργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφισσες, συνάδελφοι,
Για μια ακόμα χρονιά παρουσιάζεται το απαράδεκτο φαινόμενο να υπάρχουν καθυστερήσεις μηνών για χιλιάδες συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους και συνολικά τους εποχικά απασχολούμενους σε ολόκληρη την Κρήτη και στο νομό μας στην λήψη του εποχικού επίδομα ανεργίας.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο!
Η σημερινή Κυβέρνηση της ΝΔ, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση υποστελέχωσης των Τοπικών ΟΑΕΔ και κατά συνέπεια για την καθυστέρηση καταβολής του επιδόματος.
Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο να παίρνουμε ένα κουτσουρεμένο επίδομα που αντιστοιχεί σε 7 ευρώ τη μέρα, και αυτό μετά από 4 μήνες! Κληθήκαμε να περάσουμε τις γιορτές με όσα καταφέραμε να μαζέψουμε από μια σεζόν ατελείωτης δουλειάς, όμως η αναμονή συνεχίζεται!!! Σε όλους σχεδόν τους νομούς η καθυστέρηση για μία ακόμα φορά είναι εξοργιστική.
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ που έχουν επιφορτιστεί με αυτό το καθήκον, παρά τις τεράστιες καθημερινές τους προσπάθειες, δεν επαρκούν σε αριθμό.
Διεκδικούμε:
1. • Άμεση καταβολή του επιδόματος ανεργίας, χωρίς άλλες καθυστερήσεις!
2. • Να σταματήσει οριστικά η ταλαιπωρία της πολύμηνης αναμονής.
3. • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού με πλήρη δικαιώματα στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
4. • Να αυξηθεί το επίδομα εποχικής ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα που διαρκεί η ανεργία.
5. • Να δοθεί σε όλους τους εποχιακούς εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
6. • Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως χρόνος ασφάλισης με πλήρη ιατροφαρμακευτικά δικαιώματα.

Το Σωματείο Επισιτισμού καλεί σε κινητοποίηση τη Τετάρτη 05/02/2020 στις 09:00π.μ. στο παράρτημα του ΟΑΕΔ.

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ TO ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Μοιράσου το άρθρο: