Τρία νομοσχέδια σχετικά με τους υδρογονάνθρακες στην Κρήτη επεξεργάζονται και θα καταθέσουν σταδιακά στη Βουλή μετά τη ΔΕΘ και έως τον Οκτώβριο οι σύμβουλοι του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά την κύρωση των συμβάσεων παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης (Total – ExxonMobil – ΕΛ.ΠΕ), Ιονίου «Repsol – ΕΛ.ΠΕ» και του «οικοπέδου 10» – Κυπαρισιακός Κόλπος (ΕΛ.ΠΕ).

Έμμεση αναφορά στο θέμα των ερευνών υδρογονανθράκων έκανε και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ, ο οποίος επιδιώκοντας να παρουσιάσει το έμπρακτο επενδυτικό ενδιαφέρον αμερικανικών εταιριών ανέφερε την ExxonMobil.

Θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο που αφορά την κύρωση των συμβάσεων των υδρογονανθράκων και ένα ακόμα για τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΗ. Περί τον Οκτώβριο αναμένεται και η κατάθεση του νομοσχεδίου που έχει να κάνει με την κατάργηση ή την τροποποίηση του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των δύο εταιριών της ΔΕΠΑ, «ΔΕΠΑ Εμπορίας» και «ΔΕΠΑ Υποδομών».

Με πληροφορίες από το energypress.gr

Μοιράσου το άρθρο: