Την στήριξη τους στην διατήρηση της αυτοτέλειας -αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ εξέφρασαν ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης στους διαδηλωτές εργαζόμενους του οργανισμού που επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους στο κέντρο του Ηρακλείου.

Στην συνάντηση με το προεδρείο και εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ ήταν παρών ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Στέλιος Βοριάς, γονείς, μέλη του προγράμματος, και όπως διαβεβαίωσαν οι κ.κ. Συριγωνάκης, Μπαριτάκης το αίτημά τους για την διατήρηση της αυτοτέλειας, του αυτοδιοίκητου, θα τεθεί στο επόμενο Περιφερειακό συμβούλιο για την έκδοση ψηφίσματος.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ και σε άλλες κοινωνικές δομές αντιδρούν -στέλνοντας μάλιστα ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό-για την προσπάθεια, όπως επισημαίνουν «του Υπουργού Υγείας να φέρει το ΚΕΘΕΑ στα μίζερα μέτρα ενός γραφειοκρατικού και πολιτικά εξαρτώμενου οργανισμού, με τον βίαιο αιφνιδιασμό μιας πράξης Νομοθετικού περιεχομένου…».

Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι, τα μέλη, οι γονείς και οι φίλοι του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη συγκεντρώθηκαν έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ενώνοντας τις φωνές τους με τους διαδηλωτές σε ανάλογες κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο υπεύθυνος Κρήτης – Δωδεκανήσου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Μιχάλης Σκουλάς, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα συνέχισης της λειτουργίας ενός φορέα, που στη μακρόχρονη κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας, αυξάνοντας τις εξαρτήσεις, συνιστά πηγή ελπίδας και επανένταξης χιλιάδων ανθρώπων. «Αγωνιούμε για το σήμερα και το αύριο των 104 δομών του ΚΕΘΕΑ πανελλαδικά, τους 1.000 βοηθούμενους μαζί με τις οικογένειες τους» αναφέρει δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάς.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Σκουλά στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Φ. Περβολιανάκη

Μοιράσου το άρθρο: