Απέπλευσε από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ανακοινώθηκε οπό το ΓΕΕΘΑ. Η φρεγάτα θα παραμείνει για σύντομο χρονικό διάστημα στο ναύσταθμο Κρήτης στο λιμάνι της Σούδας, για προετοιμασία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής και στη συνέχεια θα ενταχθεί στην επιχείρηση «ΕΙΡΗΝΗ» στο τέλος Μαΐου.

Το Πολεμικό Ναυτικό θα αναπτύξει και οργανικό ελικόπτερο, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα για εκτέλεση νηοψιών, καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η επιχείρηση Ειρήνη, που εγκρίθηκε από το (Ευρωπαϊκό) Συμβούλιο στις 31 Μαρτίου, στοχεύει στην εφαρμογή του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, με ναυτικά, αεροπορικά και δορυφορικά μέσα», είπε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των υπουργών Άμυνας της ΕΕ.

Η στρατιωτική αποστολή «Ειρήνη» «είναι ήδη επιχειρησιακή» από τις 4 Μαΐου με την παρουσία της γαλλικής φρεγάτας Jean Bart στην περιοχή και της έχει ανατεθεί η επιτήρηση του ελέγχου του εμπάργκο του ΟΗΕ, διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: