Θετικές διαβεβαιώσεις τόσο για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Κερίτη στην περιοχή Αλικιανός, καθώς και για τη αναστήλωση της πεσμένης ιστορικής γέφυρας, έλαβε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο την Πεμπτη.

Αναλυτικά, ο Γ.Γρ. διαβεβαίωσε τον κ. Μαλανδράκη ότι την επόμενη εβδομάδα θα διασφαλιστεί η έγκριση διάθεσης πίστωσης από το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Υποδομών μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς όπως ανέφερε δεν είχε εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση, από την απόφαση του Υπουργού τον Μάιο του 2019.

Επίσης, το Υπουργείο Υποδομών θα προβεί άμεσα στο σχέδιο της τριμερούς προγραμματικής σύμβασης, που θα αποσταλεί στους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τις πρόδρομες ενέργειες που απαιτούνται για τέτοιου είδους έργα.

Προηγουμένως ο Δήμαρχος Πλατανιά είχε επικοινωνήσει με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, εκθέτοντας του τα σοβαρά προβλήματα από τις αλλεπάλληλες θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο. Ο Υπουργός ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι για το ίδιο θέμα είχε επικοινωνήσει μαζί του και ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει το Δήμο Πλατανιά με το ποσό των 300.000 Ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο: