Συνάντηση με τα μέλη της «Κίνησης Κατοίκων Ακρωτηρίου για την Προστασία των Πεζών» είχαν ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης, και ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ., Γιώργος Αγαπάκης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει συζήτηση και ενημέρωση για την εξέλιξη και την πορεία της μελέτης που αφορά το έργο του δρόμου το οποίο διέρχεται έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Από την πλευρά του Ο.Α.Κ. έγινε μια αναλυτική περιγραφή του συνολικού φάσματος της απαραίτητης διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και των σταδίων που ακολουθούνται έως και τη δημοπράτηση του έργου, η οποία τοποθετήθηκε στο Γ’ τρίμηνο του 2021, με προϋπολογισμό τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό ότι έχει εκπονηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία έχει ελεγχθεί από πιστοποιημένο σύμβουλο οδικής ασφάλειας και βρίσκεται ήδη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, προκειμένου στη συνέχεια -με τη σύμφωνη γνώμη των υπηρεσιών της- να ξεκινήσει η διαδικασία της διαβούλευσης, από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης. Η γνωμοδότηση αυτής της Επιτροπής θα ανοίξει τον δρόμο για την έκδοση των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μοιράσου το άρθρο: