Τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη επισκέφθηκαν Τρίτη ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Κορνήλιος Αθανασάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος-Αντιπρόεδρος Ιερού Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Σπυρίδων Φουκαράκης, και ο Ελευθέριος Σκουλάς, Γραμματέας του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών.

Η αντιπροσωπεία των κληρικών ενημέρωσε την κ. Μπορμπουδάκη για τις αποφάσεις της σύσκεψης της Μητρόπολης, οι οποίες ελήφθησαν και αφορούν στην εθνική προσπάθεια ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, αλλά και εκείνης της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού Covid 19.

Στο πλαίσιο αυτό ο Σεβασμιότατος κ. Ανδρέας καταβάλλει τον μισθό ενός μήνα υπέρ του ειδικού ταμείου για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού, ενώ στο ίδιο ταμείο θα συνεισφέρουν κατά βούληση μέρος του μισθού τους και όλοι οι κληρικοί της Μητρόπολης.

Παράλληλα, όπως γνωστοποιήθηκε στην κα Μπορμπουδάκη, η Μητρόπολη θα παρέχει ως ευγενική χορηγία στην 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, για τα νοσοκομεία ευθύνης της, μια συσκευή αναπνευστικής υποστήριξης, δηλώνοντας επίσης τη διαθεσιμότητα των κληρικών για εθελοντική εργασία σε υγειονομικές δομές, σε όποιο τομέα κριθεί απαραίτητο.

Μοιράσου το άρθρο: