Σε εμπρησμό από αμέλεια, οφείλεται όπως όλα δείχνουν, η φωτιά που ξέσπασε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Λυγαριάς στο νομό στο Δήμο Μαλεβιζίου Ηρακλείου. Υπαίτιος φέρεται ότι είναι ένας 65χρονος που ενώ πραγματοποιούσε εργασίες στο χώρο, δεν έδειξε την απαραίτητη προσοχή, με αποτέλεσμα να προκληθεί η μεγάλη φωτιά, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Κατά την απολογία του φέρεται να αποδέχτηκε την κατηγορία και πλέον αναμένεται να βρεθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Δύο πυροσβέστες υπέστησαν -ευτυχώς ελαφρά εγκαύματα- στη διάρκεια της μάχης για την κατάσβεση.

Η φωτιά ξέσπασε σε μια πλαγιά και, κατακαίγοντας δασική και χορτολιβαδική έκταση πήρε γρήγορα ανησυχητικές διαστάσεις, αφού οι φλόγες πλησίασαν κοντά σε κάποιες θερινές βίλες. Το έργο της κατάσβεσης κατέστησαν ακόμα πιο δύσκολο, οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν εννέα υδροφόρα οχήματα της Π.Υ, ένα υδροφόρο του Δήμου και τρία βοηθητικά ενώ στην κατάσβεση βοήθησαν τρεις ομάδες πεζοπόρων, των πέντε ατόμων και εικοσιτέσσερις πυροσβέστες.

Τελικός απολογισμός ήταν να καταστραφούν 50 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Από την πυροσβεστική συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία τους στην ύπαιθρο καθώς διανύουμε αντιπυρική περίοδο, απαγορεύεται η χρήση φλόγας . Μάλιστα όποιος συλληφθεί θα έρχεται αμέσως αντιμέτωπος με το γράμμα του νόμου.

Μοιράσου το άρθρο: