Συνεργασία μέσω τηλεδιάσκεψης είχε νωρίς το βράδυ της Τρίτης ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρης Παπαδογιάννης, με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου, Ιωάννη Στεφανάκη, τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Ιωάννη Γουλιδάκη, και υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Από πλευράς Ο.Α.Κ., στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο διευθυντής Διαχείρισης Υδραυλικών Έργων, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, και ο διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων, Γιώργος Αγαπάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν οι προτεραιότητες, προκειμένου η περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, που επλήγη από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα, να «θωρακιστεί» για τη χειμερινή περίοδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θυρόφραγμα της σήραγγας στο Οροπέδιο Λασιθίου που οδηγεί στο φράγμα Αποσελέμη αλλά και σε μια σειρά από άλλα «σημεία αναφοράς» στην ευρύτερη περιοχή στα οποία επιβάλλεται να δοθεί προσοχή.

Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου – Τμήμα ΠΣΕΑ, και Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για κοινές δράσεις αλλά και στενή μεταξύ τους συνεργασία, προκειμένου η περιοχή «να αντέξει» απέναντι στα έντονα φαινόμενα.

Μοιράσου το άρθρο: