Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει και φέτος στην Ελλάδα και τον κόσμο με σταθμό, την Ελασσόνα όπου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού , οι φίλοι της ταινίας μικρού μήκους θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Σαββατοκύριακο στην Αίθουσα Φαρμάκη, στις 7 μ.μ .μ
• μέρος του ελληνικού προγράμματος του 42ου Φεστιβάλ
• και φυσικά τις βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού Διαγωνιστικού Τμήματος
Στο διήμερο των εκδηλώσεων, θα προβάλλονται οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους του Φεστιβάλ Δράμας.

ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από τις 240 ελληνικές ταινίες που κατατέθηκαν φέτος (νέο ρεκόρ για το φεστιβάλ), 60 διεκδίκησαν τα βραβεία της 42ης διοργάνωσης. Από αυτές οι 6 ήταν ντοκιμαντέρ, οι 3 animation και οι 10 σπουδαστικές.

Μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης (Χρυσός Διόνυσος) ανακηρύχθηκε ο Νικόλας Κολοβός για το «Index».
Το Bραβείο Σκηνοθεσίας απέσπασε ο Βασίλης Κεκάτος για την ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς», για την ταινία του αυτή, ο Βασίλης Κεκάτος έγινε ο πρώτος έλληνας μικρομηκάς που απέσπασε Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

Στην αίθουσα Θεάτρου του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Ελασσόνας – Αίθουσα «Β. Φαρμάκη» θα προβληθεί ένα …βαμπίρ μιούζικαλ α λα ελληνικά, μια ταινία με φαντάσματα και μια αλληγορία για το τέλος του ανθρώπινου πολιτισμού.
Πολλοί είναι οι δημοφιλείς ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στις ταινίες του φετινού φεστιβάλ. Ενδεικτικά αναφέρονται οι : Γιώργος Πυρπασόπουλος, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιάννης Κοκιασμένος, Ερρίκο Λίτση, Στέλλα Φυρογένη, Ρομάνα Λόμπατς, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιώργος Αρμένης, Μάκη Παπαδημητρίου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ιωάννα Τσιριγκούλη, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Γάλλος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Κώστας Ξυκομηνός, Βασίλη Κουκαλάνι, Σοφία Κόκκαλη, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γιάννης Παπαδόπουλος, Παύλος Ιορδανόπουλος, Έλενα Μαυρίδου, ΣίσσυΤουμάση, Χρήστος Καρτέρης, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, αλλά και την πρωταγωνίστρια του θεάτρου Άττις Σοφία Χιλλ.

Μοιράσου το άρθρο: