Τρεις ερωτήσεις για την κοινωνική και οικονομική ζωή στον Νομό Χανίων κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς Τουρισμού και Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Βουλευτής ου ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Η μεν πρώτη αφορά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την επισήμανση από μεγάλους Tour Operators προς τους τουριστικούς πράκτορες και τους ξενοδόχους των Χανίων, ότι η Σουηδία δεν βρίσκεται στις χώρες από τις οποίες επιτρέπεται να υποδεχθούμε τουρίστες, με αποτέλεσμα, ενώ διαφαίνεται ζήτηση για το φετινό καλοκαίρι, να χάνονται κρατήσεις και πωλήσεις τουριστικών προϊόντων και με κίνδυνο ακόμα και οι λίγες πιθανότητες για μία καλή επαναφορά της φετινής τουριστικής περιόδου να εξανεμίζονται. Σημειωτέον ότι σημαντικό μέρος του τουρισμού στο Νομό Χανίων βασίζεται στις Σκανδιναβικές χώρες, με περίπου 500.000 Σκανδιναβούς να επισκέπτονται κάθε χρόνο το Νομό συνεισφέροντας σημαντικά στο τοπικό Α.Ε.Π. Την Ερώτηση του Παύλου Πολάκη συνυπέγραψαν και οι Βουλευτές Κρήτης Χ. Μαμουλάκης, Σ. Βαρδάκης.

Η δεύτερη Ερώτηση αφορά στην ανάγκη επαναλειτουργίας του νηπιαγωγείου Πατσιανού Σφακίων, που για πρώτη φορά βρέθηκε σε αναστολή την εκπαιδευτική περίοδο 2019-2020. Στην ερώτηση αυτή ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως να ξεκαθαρίσει τι σκοπεύει να κάνει ώστε να ξαναλειτουργήσει το νηπιαγωγείο στην περιοχή, αφού…: από κτηριακής άποψης το νηπιαγωγείο καλύπτει όλες τις απαιτήσεις, ο Δήμος Σφακίων και οι κάτοικοι των γύρω χωριών είναι διατεθειμένοι να κάνουν ότι μπορούν για την περεταίρω αναβάθμιση του σχολείου, τη φετινή σχολική χρονιά υπάρχει σημαντικός αριθμός παιδιών που θα εγγραφούν στο νηπιαγωγείο και τέλος, αφού το άνοιγμα ενός σχολείου σε μια δυσπρόσιτη νησιωτική περιοχή είναι ένας από τους λίγους διαθέσιμους τρόπους για να κρατηθεί ζωντανή η τοπική κοινωνία.

Τέλος, στην τρίτη Ερώτηση του Παύλου Πολάκη (πάλι προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων), επισημαίνεται ότι η φετινή ιδιαιτερότητα για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα (Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, Ξένες Γλώσσες, μουσικά μαθήματα κλπ), δημιουργεί την ανάγκη εξέτασης των ειδικών μαθημάτων κατά τόπους ή τουλάχιστον σε επίπεδο Περιφέρειας. Δεδομένων των υγειονομικών συνθηκών και των περιορισμών που δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητών και των μαθητριών προς και από τα εξεταστικά κέντρα, μια σειρά από σύλλογοι γονέων (όπως η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών & Καλλιτεχνικών Σχολείων και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης) τονίζουν ότι είναι εφικτό και αναγκαίο να μην υποχρεωθούν τα παιδιά από την περιφέρεια και οι γονείς τους να μετακινηθούν στα εξεταστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπως γινόταν μέχρι σήμερα κατά πάγια πρακτική του Υπουργείου. Στην Ερώτηση του ο Παύλος Πολάκης καλεί την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει τι σκοπεύει να κάνει για το εύλογο αυτό αίτημα παιδιών και γονέων, που μεταξύ άλλων αν δεν αντιμετωπιστεί θετικά θα επιβαρύνει με επιπλέον και αχρείαστο άγχος τους εξεταζόμενους μαθητές, με πολλά έξοδα τους γονείς τους που στην συγκυρία της πανδημίας θα πρέπει να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία, καθώς επίσης και θα τους υποβάλλει σε υγειονομικό κίνδυνο. Την Ερώτηση αυτή συνυπογράφουν και ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης και η αναπληρώτρια Τομεάρχης Μ. Τζούφη.

Επισυνάπτεται το αρχείο με το αναλυτικό περιεχόμενο των ερωτήσεων

ΔΤ – ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Π. ΠΟΛΑΚΗ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΤΣΙΑΝΟΥ – ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ

Μοιράσου το άρθρο: