Τρίτο Πρόγραμμα: «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» στο “Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο” | 03.07.2022, 22:00

Η εκπομπή «Το Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο» με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο της Μαίρης Αρώνη,(1992-2022), ετοίμασε ένα μηνιαίο αφιέρωμα με ερμηνείες της μεγάλης πρωταγωνίστριας στο ραδιοφωνικό θέατρο, από το 1957, με μια από τις παλαιότερες ολοκληρωμένες ηχογραφήσεις θεατρικού έργου για το ραδιόφωνο, έως και το 1991 με την τελευταία ηχογράφηση  ένα μόλις χρόνο πριν τον θάνατό της.

Παράλληλα από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας θα μεταδοθούν συνεντεύξεις τις οποίες παραχώρησε σε εκπομπές των Προγραμμάτων της Ε.Ρ.Α μέσα από τις οποίες οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να την ακούσουν να μιλάει για τα πρώτα θεατρικά της βήματα, τη ζωή και την πολύχρονη και μοναδική καλλιτεχνική της καριέρα.

Το έργο του Νίκου Τσιφόρου «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» με το οποίο ξεκινά το αφιέρωμα της εκπομπής,  το πρώτο θεατρικό έργο του συγγραφέα, ανέβηκε πρώτη φορά από τον θίασο Μαίρης Αρώνη-Δημήτρη Χορν, το 1944. Μια δεκαετία αργότερα, το 1957, τη Χρυσή Εποχή της Ραδιοφωνίας, οι δυο μεγάλοι πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου, ηχογραφούν την «Πινακοθήκη» στους ραδιοθαλάμους του Ζαππείου. Η ηχογράφηση σύμφωνα με το «Ραδιοπρόγραμμα» μεταδόθηκε πρώτη φορά από την εκπομπή «Η Ώρα της Ελληνικής Σκηνής»- Μεγάλες Αθηναϊκές Πρεμιέρες.

Ραδιοφωνική προσαρμογή; Νίκος Ιγγλέσης

Ραδιοσκηνοθεσία: Ίων Νταϊφάς

Μουσική επιμέλεια: Τόνια Καράλη

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη-Αλίντα Πασκουάλε, Δημήτρης Χορν-Ανδρέας Ντενιέ

Ακούγονται επίσης οι ηθοποιοί: Ανδρέας Φιλιππίδης, Νάντια Χωραφά, Διονυσία Ρώη, Ζώρας Τσάπελης, Τίτος Βανδής, Νάσος Κεδράκας, Άννα Λώρη, Θεόδωρος Έξαρχος.

Επιμέλεια: Μάρα Καλούδη

__________________
Info
«Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου
“Θέατρο της Κυριακής στο Τρίτο”
Κυριακή 03 Ιουλίου, στις 22:00
Επιμέλεια-παρουσίαση: Μάρα Καλούδη
Τρίτο Πρόγραμμα 90,9 και 95,6
Live Streaming: webradio.ert.gr/trito
Facebook: https://www.facebook.com/tritoprogramma

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

TOP NEWS