Βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Προσεγγίζοντας την Έννοια του Εθελοντισμού», πραγματοποιήθηκε στο Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ Το Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο Τμήμα Εθελοντών του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας – ΟΚΑΝΑ και το Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων (ΕΣΕ) του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.
Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι του Εναλλακτικού Σχολείου Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ την έννοια του οργανωμένου εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, καθώς και να ενθαρρυνθούν κ να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις στο μέλλον.
Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου καθώς και μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ βρήκαν το εργαστήριο εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν μια σαφή εικόνα για την έννοια του οργανωμένου εθελοντισμού.

Το εργαστήριο συντόνισαν οι Εκπαιδευτές του Τμήματος Εθελοντών του Εργαστηρίου Ζωής του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας – ΟΚΑΝΑ Αλέξανδρος Ζαμάνης, Κοινωνιολόγος και Χρήστος Λαμπρογιώργος, Κοινωνικός Λειτουργός με τη στήριξη εθελοντών.

Μοιράσου το άρθρο: