Για την άμεση προκήρυξη, πριν το τέλος του έτους, των συνολικά 15 θέσεων μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, διαβεβαίωσε η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στη διάρκεια της συνάντησης που είχε την Τρίτη στο Ρέθυμνο με τους διευθυντές των κλινικών του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για 15 θέσεις μόνιμων γιατρών που είχαν δρομολογηθεί πριν τις εκλογές, ωστόσο στη συνέχεια πάγωσαν. Η εξέλιξη αυτή, όπως τόνισε επανειλημμένα η Ένωση Γιατρών ήταν ιδιαίτερα δυσμενής για το νοσηλευτικό ίδρυμα που λειτουργεί στο «όριο» δεδομένου ότι οι αποχωρήσεις προσωπικού δεν ανανεώνονται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κενά σε ιατρικό προσωπικό. Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα οι ιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου είχαν κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις τους με φόντο τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού ενώ είχαν πραγματοποιηθεί και δύο συναντήσεις με την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης από εκπροσώπους των γιατρών, στο πλαίσιο των οποίων είχαν συζητηθεί εκτενώς τα παραπάνω.

Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη συνοδευόμενη από τους δύο Υποδιοικητές Χάρη Λυδάκη και ο Δημήτρη Αγαπίου επισκέφτηκαν το Νοσοκομείου Ρεθύμνου, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με τους διευθυντές των κλινικών του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς και την τεχνική και ιατρική υπηρεσία.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η κα Μπορμπουδάκη ενημερώθηκε εκτενώς για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο τόσο σε σχέση με την υποστελέχωση, όσο και τα τεχνικά έργα.
Με πληροφορίες από το goodnet.gr

Μοιράσου το άρθρο: