Το Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ «Μεσογειακοί Διάλογοι» ανάβει και πάλι τους προβολείς του!
Μετά την επιτυχία του πρώτου Φεστιβάλ, οι «Μεσογειακοί Διάλογοι» ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον φετινό Σεπτέμβρη, προετοιμάζοντας τη biennale του 2ου Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ.
Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παραγωγών Κινηματογραφικών Έργων ΕΡΜΕΙΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Σάμου και τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, οργανώνουν την προφεστιβαλική εκδήλωση του 2ου Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ «Μεσογειακοί Διάλογοι». Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024 στο Καρλόβασι της Σάμου. Η εκδήλωση «2 – ½ Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ – Μεσογειακοί Διάλογοι» θα παρουσιαστεί στον Θερινό Κινηματογράφο και στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Σοφούλης» (Κτίριο Προβατάρη του Πανεπιστημίου Αιγαίου) στο Λιμάνι Καρλοβάσου, με την εναρκτήρια τελετή να λαμβάνει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Samaina Inn Hotel.
Η προφεστιβαλική εκδήλωση περιλαμβάνει 12 επιλεγμένα ντοκιμαντέρ τα οποία καλύπτουν θεματικές όπως η «Τηλεόραση και Ντοκιμαντέρ», «Ντοκιμαντέρ και Ιστορία», «Ντοκιμαντέρ και Μουσική», με ιδιαίτερη αναφορά στη Σάμο στην ενότητα «Η Σάμος στο Ντοκιμαντέρ». Η εμβάθυνση και διεύρυνση των πολιτιστικών ανταλλαγών συνεχίζεται και φέτος ανάμεσα σε δύο φεστιβάλ: το Φεστιβάλ «Μεσογειακοί Διάλογοι» στο Καρλόβασι της Σάμου και το Διεθνές Φεστιβάλ «Film O’ Clock» συνομιλούν. Το Διεθνές Φεστιβάλ «Film O’ Clock» που μετράει ήδη 4 χρόνια ζωής, συμμετέχει στους Μεσογειακούς Διαλόγους με μία ταινία ντοκιμαντέρ από την Αίγυπτο.
Παράλληλες εκδηλώσεις εμπλουτίζουν το πρόγραμμα, όπως συζητήσεις και μουσικές παραστάσεις, με προεξάρχουσες τις προβολές των ταινιών «Η Σαμιώτισα Αντιστασιακή», «Αγρίνιο, η Πόλη της Βροχής» και «Ο Χαρούμενος Εφιάλτης».
Μέσα από την κινηματογραφική τέχνη του ντοκιμαντέρ, αναδεικνύεται η δύναμη του ως πολιτισμικό εργαλείο που προάγει τον γόνιμο διάλογο ανάμεσα στις χώρες της Μεσογείου και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το «2 – ½ Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ – Μεσογειακοί Διάλογοι» ξεχωρίζει ως ένα μη διαγωνιστικό φεστιβάλ, προσφέροντας μια μοναδική πλατφόρμα για διάλογο και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ καλλιτεχνών και διανοουμένων από τις χώρες της Μεσογείου. Με την ένθερμη στήριξη της κοινωνίας της Σάμου, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και των σκηνοθετών, το φεστιβάλ εδραιώνεται και μετασχηματίζεται σε έναν πολιτιστικό θεσμό που αγκαλιάζεται από όλους. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για άμεση επικοινωνία με καταξιωμένους δημιουργούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.