Με αφορμή την επέτειο θανάτου της αξέχαστης ηθοποιού Έλλης Λαμπέτη, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 3 Σεπτεμβρίου 1983, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέρος από την εκπομπή «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ» που αναφέρεται στην Έλλη Λαμπέτη.

(video)

Η σειρά εκπομπών «Αναζητώντας τη Χαμένη Εικόνα» παρουσιάζει μια ανθολογία σπάνιου κινηματογραφικού αρχειακού υλικού χωρισμένου σε θεματικές που αφορούν σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας του 20ού αιώνα, προσωπικότητες της πολιτικής ζωής, και καλλιτέχνες.

Παρακολουθείστε απόσπασμα από επεισόδιο της σειράς με πλάνα της Έλλης Λαμπέτη από την τελευταία παράσταση του θεατρικού έργου «Δεσποινίς Μαργαρίτα», του Ρομπέρτο Ατάιντε, που ανέβηκε στο θέατρο ‘Διονύσια’, σε μετάφραση Κώστα Ταχτσή και σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, τη σεζόν 1975-1976. Η σπουδαία ηθοποιός παρουσιάζεται στο καμαρίνι της κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της λίγο πριν την έναρξη της παράστασης. Ακολουθούν πλάνα με την ίδια στη σκηνή στο ρόλο της Μαργαρίτας και το χειροκρότημα του κοινού στο τέλος της παράστασης. Στο τελευταίο μέρος, σε στιγμιότυπα μετά την παράσταση, η Έλλη Λαμπέτη καθισμένη στη σκηνή μιλάει για το ρόλο της με φίλους και θαυμαστές της.

Σκηνοθεσία: Ομάδα CINETIC

Copyright: ET-2, 1990

Δείτε περισσότερα στο https://archive.ert.gr

Μοιράσου το άρθρο: