Πριν από 28 χρόνια οι τηλεθεατές της ΕΤ-1 γιόρτασαν το Πάσχα με την Τάνια Τσανακλίδου, τον Γιάννη Σπανό και τον Στέφανο Κορκολή. Το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει το εορταστικό πρόγραμμα του 1991:

Της Λαμπρής, της Άνοιξης, της Αγάπης

(video)
Η Τάνια Τσανακλίδου τραγουδά για το κόκκινο της Λαμπρής, τις μυρωδιές της άνοιξης, τη ζεστασιά της αγάπης. Μαζί της στο εορταστικό πρόγραμμα, που προβλήθηκε στην ΕΤ-1 στις 7 Απριλίου 1991, ο συνθέτης Γιάννης Σπανός, για να μας θυμίσουν μερικά από τα τραγούδια του που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο. Στην παρέα προστίθεται και ο συνθέτης Στέφανος Κορκολής, παίζοντας στο πιάνο τραγούδια του Γιάννη Σπανού, αλλά και δύο κομμάτια από τη δισκογραφική του δουλειά «Παλίρροια», τα οποία ερμηνεύει η Τάνια Τσανακλίδου. Εκπλήσσει δε ευχάριστα την παρουσιάστρια ερμηνεύοντας ο ίδιος ένα καινούργιο τραγούδι του και παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ένα ορχηστρικό κομμάτι, το οποίο, όπως αποκαλύπτει, έγραψε μια μέρα που ήταν μαζί στο σπίτι του και έκαναν πρόβες.

Στην εκπομπή συμμετέχουν επίσης ο Κώστας Θωμαϊδης και η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου. Τα κείμενα υπογράφει η Ελένη Πριόβολου και τις χορογραφίες ο Χάρης Μανταφούνης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Δάμπασης

Δείτε περισσότερα στο http://www.ert-archives.gr

Μοιράσου το άρθρο: