Preview Grand Prix Μ. Βρετανίας: Ποιός θα σταματήσει τις Mercedes;

Η Formula 1 μεταφέρεται στο Σίλβερστον της M. Βρετανίας για τον 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Στον περυσινό αγώνα, οι συνεχώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα η πρωτιά να «αλλάξει χέρια» επτά φορές, πριν καταλήξει σε αυτά του «τοπικού ήρωα» Λιούις Χάμιλτον. Οι καιρικές προγνώσεις για το προσεχές Σαββατοκύριακο υποδεικνύουν ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι αντίστοιχο και για το φετινό Grand Prix. Θα είναι άραγε ο καιρός, αυτός που θα αποτρέψει τη Mercedes από το να πετύχει την 4η συνεχόμενη νίκη της στο Σίλβερστον και θα δώσει την ευκαιρία σε κάποιαν άλλη ομάδα να διεκδικήσει την πρώτη θέση, ή η «κόντρα» Χάμιλτον-Ρόσμπεργκ θα συνεχίσει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού,μετά τη σύγκρουση που είχαν μεταξύ τους οι δύο οδηγοί στον προηγούμενο αγώνα, την δεύτερη φορά για φέτος;

Το κυρίαρχο θέμα συζήτησης μετά το τέλος του αυστριακού Grand Prix, ήταν αν η Mercedes θα αναγκαζόταν να επιβάλει εντολές στους οδηγούς της. Με το Πρωτάθλημα οδηγών να είναι ακόμη ανοιχτό και τους Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον να μην δείχνουν διάθεση υπαναχώρησης εντός πίστας, η γερμανική ομάδα δεν θέλει με τίποτα να επαναληφθεί το περιστατικό του τελευταίου γύρου στο Red Bull Ring ή πολύ περισσότερο αυτού στον πρώτο γύρο στο Μονμελό, όταν η σύγκρουση των δύο οδηγών είχε ως αποτέλεσμα την ταυτόχρονη εγκατάλειψή τους.

Τελικά, μετά από συνάντηση που είχαν την Πέμπτη στην πίστα του Σίλβερστον με τους Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ, οι επικεφαλής της γερμανικής ομάδας αποφάσισαν να αφήσουν τους δύο πιλότους ελεύθερους να αγωνιστούν μεταξύ τους χωρίς εντολές – καθώς «αυτή είναι η ουσία της Formula 1», όπως γράφεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε – με την προϋπόθεση όμως να τηρήσουν τους ανανεωμένους «Κανόνες Εμπλοκής», διαφορετικά θα αναγκαστούν «να επιβάλουν εντολές ως ύστατη λύση». Το τι περιλαμβάνουν αυτοί οι «Κανόνες» είναι άγνωστο, μπορεί όμως να προβλέπουν ακόμη και ποινές, στην περίπτωση που επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό με αυτό της Αυστρίας ή της Βαρκελώνης, στο μέλλον.

Όπως και να ‘χει, η προσοχή του κόσμου αναμένεται ότι θα είναι γι’ακόμη μια φορά στραμμένη στο δίδυμο της Mercedes, το οποίο, όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, «είναι το καλύτερο στη Formula 1», έχοντας κερδίσει συνολικά 43 αγώνες και έχοντας ανέβει άλλες 40 φορές στο βάθρο.

Ένας άλλος πιλότος που αναμένεται να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του στο Grand Prix της Βρετανίας, είναι ο Σαρλ Λεκλέρκ, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής με τη Haas. Ο 18άχρονος Μονεγάσκος έχει στεφθεί 11 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής καρτ στο διάστημα από το 2005 μέχρι το 2013, πρωταθλητής Formula Renault 2.0 το 2014 και Formula 3 EuroSeries τo 2015, ενώ έχει κυριαρχήσει και στους δύο αγώνες GP3 που έχουν διεξαχθεί φέτος στις πίστες της Βαρκελώνης και της Αυστρίας. O Λεκλέρκ είναι επίσης και μέλος της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari, εξού και η ευκαιρία του να οδηγήσει την Haas VF-16 που φέρει την μονάδα ισχύος της ιταλικής εταιρείας.

«Ο Σαρλ Λεκλέρκ έχει την εκτίμηση της Ferrari και οι επιδόσεις του μιλούν από μόνες τους», είπε ο επικεφαλής της Haas Γκίντερ Στάινερ. Όπως και η πρώτη εμφάνιση του Μαξ Φερστάπεν για την Toro Rosso τo 2014 στο βραζιλιάνικο Grand Prix, έτσι και η πρώτη εμφάνιση του Λεκλέρκ για τη Haas στη Μ. Βρετανία, θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή για κάτι μεγάλο.

Τα καλά νέα για τους «οπαδούς της αβεβαιότητας» είναι ότι οι άστατες καιρικές συνθήκες που έχουν παράγει απρόβλεπτους αγώνες μέσα στο 2016, όπως φαίνεται θα επαναληφθούν και κατά τη διάρκεια του βρετανικού Grand Prix. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, την Κυριακή αναμένονται βροχές τόσο το πρωί όσο και την ώρα έναρξης του αγώνα στις 13:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος). Οι 130.000 φίλαθλοι που θα επισκεφθούν φέτος την πίστα του Σίλβερστον, αλλά και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών που θα δουν τον αγώνα από τις τηλεοράσεις τους, μπορεί να έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν άλλον έναν συναρπαστικό αγώνα της Formula 1.

Η ζωντανή μετάδοση του Grand Prix της Βρετανίας αρχίζει την Κυριακή στις 15:00, από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD. Η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου ξεκινά στις 14:00.

Στα μικρόφωνα, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένοι στο στούντιο, ο επικεφαλής Εταιρικής Επικοινωνίας Κεντρικής και ΝΑ Ευρώπης του BMW Group, Νίκος Ταγκούλης, και η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου Πόπη Παπαμιχαήλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος