Στο «σκαμνί» θα καθίσουν οι ΠΑΕ Αχαρναϊκός, Ζάκυνθος, Παναχαϊκή και Απόλλων Σμύρνης, καθώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε εναντίον τους πειθαρχική δίωξη για αγώνες τους, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για προκαθορισμό αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους («στημένοι»), καθώς και για επηρεασμό χειραγώγησης.

Οι κληθείσες σε απολογία ΠΑΕ της Football League θα δώσουν εξηγήσεις για τις αναμετρήσεις Αχαρναϊκός-Ζάκυνθος 1-0 (20/12/2015) και Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης 0-2 (21/12/2015).

Επίσης, ο κ. Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη και στις συμμετέχουσες ομάδες στη συνάντηση Νέστος Χρυσούπολης-Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που διεξήχθη στις 13 Δεκεμβρίου 2015 και έληξε με νίκη 3-0 του Νέστου.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ο κ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε πειθαρχική δίωξη:

Σε βάρος των ΠΑΕ Νέος Αχαρναϊκός και Ζάκυνθος για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.

Σε βάρος των ΠΑΕ Παναχαϊκή και Απόλλων Σμύρνης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας.

Σε βάρος των σωματείων Νέστος Χρυσούπολης και Εθνικός Αλεξανδρούπολης για πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 20 και 22 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με το άρθρο 27 παρ.3 του Κώδικα Δεοντολογίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: