Για την δημιουργία μιας ομάδας που να αποτελείται κατά βάση από Έλληνες παίχτες ώστε να καταφέρει να προχωρήσει σε δύο διοργανώσεις, έκανε λόγο ο προπονητής του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος μιλώντας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ. Ο τεχνικός του δικεφάλου αναφέρθηκε στους μικρούς τελικούς με τον Άρη αλλά και στο τι πρέπει να γίνει στον ΠΑΟΚ ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικός. Ωστόσο απέφυγε να απαντήσει αναφορικά με το δικό του μέλλον και τα σενάρια που τον θέλουν τεχνικό στον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ο Άρης είναι πολύ οργανωμένη και σκληρή ομάδα και, παρά τα προβλήματα που είχαμε, τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο χαρακτήρα μετά το δεύτερο παιχνίδι ειδικά και αυτό μας έδωσε προβάδισμα».

Για το πώς κρίνει τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Πάντα θες να κάνεις κάτι παραπάνω. Ωστόσο, η χρονιά ήταν πολύ παραγωγική και με 19 νίκες πολλές εκ των οποίων εκτός έδρας. Δείξαμε ότι μπορούμε να αντέξουμε σ’ ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, παίζοντας οργανωμένα και με το ρυθμό που θέλαμε».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κοιτάει ακόμη πιο ψηλά: «Πάντα πρέπει να το βλέπουμε σε σύγκριση με τα ρόστερ των άλλων ομάδων. Οφείλουμε να φτιάξουμε ένα δυνατό, ελληνικό κορμό γιατί τέτοιες ομάδες καταφέρνουν να προχωρούν σε δύο διοργανώσεις. Αν το καταφέρουμε, μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα».

Για τις δυσκολίες (τραυματισμοί, ήττες από Άρη) που υπήρχαν μέσα στη σεζόν: «Οι δύο ήττες με τον Άρη δεν δημιούργησαν προβλήματα. Το βασικό πρόβλημα ήταν ότι τρεις φορές χρειάστηκε να αλλάξουμε το πλάνο της ομάδας, λόγω τραυματισμών. Όταν είχαμε βρει ρυθμό με τον Μπρέμερ, εκείνος έφυγε. Τότε συναντήσαμε προβλήματα».

Για την «παράδοση» με παίκτες από το κολέγιο (Κούπερ, Όντουμ), ενώ συνήθως προτιμά παίκτες με ευρωπαϊκή εμπειρία: «Όταν έχει τα προσόντα ένας παίκτης θα αποδώσει, ανεξαρτήτως από το πού προέρχεται. Ωστόσο, το να προέρχεται κάποιος από ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι προτιμότερο, γιατί μπορείς να έχεις καλύτερη εικόνα για το πώς παίζει».

Για το σχεδιασμό εν όψει της επόμενης σεζόν: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να κρατήσει έναν καλό Αμερικανό για δύο ή τρία χρόνια, καθώς βρίσκουν καλύτερο συμβόλαιο. Μάλλον θα αλλάξουν αρκετά πράγματα».

Για τον Κέβιν Λάνγκφορντ: «Ο Λάνγκφορντ έκανε πολύ καλή χρονιά, μας βοήθησε. Είναι πολύ έξυπνος και μπορεί να δώσει πολλά πράγματα, κυρίως επιθετικά χωρίς να υστερεί αμυντικά. Μπορεί να παίξει πολύ καλά και κοντά στο καλάθι και από μέση απόσταση».

Για τον γιο του, Χάρη Μαρκόπουλο: «Ο Χάρης πάντα αποφάσιζε μόνος, εμείς απλά τον συμβουλεύαμε. Αυτό κάνει και τώρα».

Για τα σενάρια με Παναθηναϊκό: «Δε θα ήθελα να απαντήσω σ’ αυτή την ερώτηση».

Για το αν οραματίζεται τον ΠΑΟΚ στην Ευρωλίγκα: «Κανείς δεν ξέρει. Το βασικό είναι να είμαστε υγιείς. Εδώ η Ελλάδα ακροβατεί σ’ ένα σχοινί, δεν μπορούμε να ξέρουμε πράγματα για το μέλλον».

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Μοιράσου το άρθρο: