Άνοιξαν οι κάλπες σε 21 ευρωπαϊκές χώρες, με τους ψηφοφόρους να καλούνται να επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα αναμένεται, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, να ενισχύσουν σημαντικά τις δυνάμεις τους.

Η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Λιθουανία και η Κύπρος είναι οι πρώτες χώρες όπου ξεκίνησε η ψηφοφορία, στις 07:00 ώρα Ελλάδας, μεταξύ των 21 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου διεξάγονται σήμερα ευρωεκλογές.

Οι πολίτες επτά άλλων χωρών έχουν ήδη ψηφίσει από την Πέμπτη 23η Μαΐου ως και χθες Σάββατο. Τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας).

Μεταξύ αυτών και η Βρετανία όπου ψήφισαν 1002 από τους 1404 εγγεγραμμένους στο ελληνικό προξενείο του Λονδίνου. Σχετικά με την καταγγελία της ΛΑΕ ότι δεν δίνονταν τα σχετικά ψηφοδέλτια, πηγές από το προξενείο ανέφεραν στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Στο Λονδίανο ότι δεν παρελήφθησαν ποτέ. Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις εξελίξεις στο εσωτερικό των Τόρις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Ευρωεκλογές: Έκλεισαν οι κάλπες σε επτά κράτη μέλη-Τι διακυβεύεται (video)

Μοιράσου το άρθρο: