Σε έξι από τις συνολικά 13 περιφέρειες της χώρας εξελέγη περιφερειάρχης, ενώ στις υπόλοιπες ο τελικός νικητής θα αναδειχθεί στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Δείτε τη ροή των αποτελεσμάτων εδώ.

 


Μεγάλη κερδισμένη είναι η Νέα Δημοκρατία αφού κέρδισε στις πέντε από τις έξι περιφέρειες που κρίθηκαν στον πρώτο γύρο.

Περιφερειάρχες από τον πρώτο γύρο εκλέγονται, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Κωνσταντίνος Αγοραστός στη Θεσσαλία, ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ήπειρο, ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο και ο Γιώργος Κασαπίδης στην Δυτική Μακεδονία.

Στον β’ γύρο θα κριθούν οι νέοι περιφερειάρχες στην Αττική – ανάμεσα στον Γιώργο Πατούλη και τη Ρένα Δούρου – στα Ιόνια νησιά -ανάμεσα στη Ρόδη Κράτσα και τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο- στη Δυτική Ελλάδα -ανάμεσα στον Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Απόστολο Κατσιφάρα, στη Στερεά Ελλάδα – ανάμεσα στον Φάνη Σπανό και τον Απόστολο Γκλέτσο- στο Βόρειο Αιγαίο -ανάμεσα στην Χριστίνα Καλογήρου και τον Κωνσταντίνο Μουτζούρη- στην Ανατολική Μακεδονία ανάμεσα στον Χρήστο Μέτιο και τον Χριστόδουλο Τοψίδη και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – ανάμεσα στον Παναγιώτη Νίκα και τον Πέτρο Τατούλη.

Στο β΄ γύρο των εκλογών, την προσεχή Κυριακή θα κριθούν και οι μεγάλοι δήμοι της χώρας.
Στην τελική κάλπη για τον δήμο της Αθήνας θα αναμετρηθούν ο Κώστας Μπακογιάννης με τον Νάσο Ηλιόπουλο. Στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ταχιάος με τον Κώστα Ζέρβα, στον Πειραιά ο Γιάννης Μώραλης με τον Νίκο Βλαχάκο, στο Ηράκλειο Κρήτης ο Γιάννης Κουράκης με τον Βασίλη Λαμπρινό, στην Πάτρα ο Κώστας Πελετίδης με τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο και στη Λάρισα ο Απόστολος Καλογιάννης με τη Ρένα Καραλαριώτου. Στον Βόλο εκλέγεται δήμαρχος o Αχιλλέας Μπέος.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μοιράσου το άρθρο: