Στον απόηχο του brexit μία νέα έκδοση κριτικής προς την Ε.Ε.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τη Συνθήκη της Ρώμης και την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, του προγόνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε, στον απόηχο του brexit, φιλοδοξεί να απαντήσει στο συγκεκριμένο πολιτικό όραμα, από τη σκοπιά των επιχειρημάτων της αριστεράς.

Τίτλος του βιβλίου είναι: “Κρίση στην ΕΕ και Αντικαπιταλιστική Εναλλακτική” και στη σχετική ανακοίνωση για την κυκλοφορία του αναφέρεται πως: “Όσες φιέστες και να γίνουν για την επέτειο των γενεθλίων, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να κρύψουν τη σημερινή πραγματικότητα: το μεγαλεπήβολο σχέδιό τους βρίσκεται σε κρίση –οι ρωγμές στο οικοδόμημα της ΕΕ είναι εμφανείς και βαθιές, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Στον απόηχο του brexit μία νέα έκδοση κριτικής προς την Ε.Ε.Σήμερα, μια Ευρώπη που ήθελε να προβάλλεται ως Γη της Επαγγελίας για όλους τους πληθυσμούς μέσα και γύρω της, έχει φτάσει στο σημείο όχι μόνο να επιβάλλει βάρβαρη λιτότητα και φτώχεια στους λαούς της, αλλά και να υψώνει φράχτες κατά των προσφύγων, να ευθύνεται για τη μετατροπή της Μεσογείου σε υγρό τάφο χιλιάδων ψυχών και να καλλιεργεί το ρατσιστικό τρόμο και την ισλαμοφοβία”.

Tέλος το εισαγωγικό σημείωμα ολοκληρώνεται με την επισήμανση ότι: “Η ΕΕ μέσα στην κρίση της αποκαλύπτει τον αληθινό χαρακτήρα της σαν ένας θεσμός ριζωμένος στις ανάγκες του καπιταλισμού. Τα κείμενα που αποτελούν αυτό το βιβλίο δείχνουν ότι η αντικαπιταλιστική ματιά ήταν και είναι πιο ρεαλιστική για την ανάλυση της πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για τον εξοπλισμό της εργατικής αντίστασης στις επιθέσεις της”.

Info
Τις θεματικές ενότητες – κεφάλαια του βιβλίου, έχουν γράψει οι: Μαρία Στύλλου, Πάνος Γκαργκάνας, Θανάσης Καμπαγιάννης, Σωτήρης Κοντογιάννης
Εκδόσεις: Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, 2016
Σελίδες: 152. τιμή: 10,00€ (με ΦΠΑ)
ISBN: 978-960-7967-99-2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος