Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών δημοτικών σχολείων της Αττικής για την ανακύκλωση που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων και των εκδηλώσεων προβολής του ΠΕΠ Αττικής με τίτλο «Ποιότητα Ζωής».

Μια βόλτα με ποδήλατο

Στις εκδηλώσεις προβολής του ΠΕΠ Αττικής συμπεριλαμβάνεται η γιορτή ποδηλάτου με τίτλο «Μια βόλτα με ποδήλατο», που θα γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στο Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, στο Γκάζι με αφορμή τα εγκαίνια του Ποδηλατόδρομου της Αθήνας (νότιο τμήμα), ο οποίος ενώνει το Γκάζι με το Φαληρικό Δέλτα. Στην εκδήλωση μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να εγκαινιάσουν με τα ποδήλατά τους τον Ποδηλατόδρομο της Αθήνας που έλειπε από την πρωτεύουσα και να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με θεατρική παράσταση για παιδιά, θεατρικά παιχνίδια και τη μεγάλη συναυλία με τους Ματούλα Ζαμάνη και τους Imam Baildi.

Παιδική παράσταση: «Νεφοκαλικάντζαροι»

"Νεφοκαλικάντζαροι" -Παιδική παράσταση για την αξία της ανακύκλωσης
«Νεφοκαλικάντζαροι» -Παιδική παράσταση για την αξία της ανακύκλωσης

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου οι μαθητές των πρώτων τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας παρέα με τους «Νεφοκαλικάντζαρους» είχαν την ευκαιρία να ανέβουν στη σκηνή και μέσα από τη διαδραστική παράσταση που παρουσίασε η ομάδα Μπουρμπουλήθρες να μάθουν για τα υλικά, τη χρήση και τη σημασία τους, αλλά και πώς αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι με την ανακύκλωση. Η διαδραστική παράσταση ήταν βασισμένη στο βιβλίο του Μάριου Βερέττα «Οι νεφοκαλικάντζαροι» που κυκλοφορεί από τις «Βερέττας Εκδόσεις».

Την ίδια εμπειρία θα ζήσουν και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί τον Δεκέμβριο στο 19ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.

Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης των μαθητών για την ανακύκλωση, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα των κοινωνικών δράσεων και εκδηλώσεων προβολής του ΠΕΠ Αττικής, ξεκίνησαν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου από το 29ο Δημοτικό Περιστερίου και ακολούθησαν τα 6ο και 11ο Δημοτικό Βύρωνα και ο 3ος Παιδικός Σταθμός Βύρωνα.

info

  • https://m.facebook.com/pepattikis.gr/
  • www.facebook.com/events/104440966590795/
Δημοτικό σχολείο στον Βύρωνα. Οι μαθητές ενημερώνονται για την ανακύκλωση
Δημοτικό σχολείο στον Βύρωνα. Οι μαθητές ενημερώνονται για την ανακύκλωση

Μοιράσου το άρθρο: