Αρτοποιοί: Άλλο φούρνοι, άλλο πρατήρια …

Να μην ξεπουληθεί το όνομα των αρτοποιείων και φούρνων και να σταματήσει η προώθηση κατεψυγμένων αρτοσκευασμάτων, που σε ποσοστό 85% είναι εισαγόμενα, ζητούν οι αρτοποιοί, ενόψει της ψήφισης του νέου μνημονίου, που περιλαμβάνει και μέτρα που τους αφορούν, καθώς σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεται από τον ΟΟΣΑ, αρτοποιεία και πρατήρια πώλησης θα είναι πλέον, το ένα και το αυτό.
Όπως δήλωσε στον εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της ΕΡΤ Βόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρτοποιών Νομού Μαγνησίας, κ. Δημήτρης Γκίκας, δεν γίνεται να ονομαστούν αρτοποιεία ή φούρνοι οποιοδήποτε σημείο πώλησης ψωμιού, όπως επιδιώκεται. «Φούρνος είναι εκεί όπου από αλεύρι, νερό και αλάτι γίνεται το ψωμί. Τα άλλα είναι πρατήρια πώλησης ή “ζεστές γωνιές” όπως λέγονται» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γκίκας, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιχειρείται παραπληροφόρηση και σύγχυση του καταναλωτή. Διευκρίνισε επίσης, πως η πώληση ψωμιού είναι απελευθερωμένη από το 1992, με την έννοια ότι μπορεί ο καθένας να πουλάει ψωμί και άλλα αρτοσκευάσματα, αρκεί να διαθέτει κατάστημα με τα απαιτούμενα τετραγωνικά.
Σχετικά με τα κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα πάντως, εξέφρασε την άποψη ότι η επέκταση της πώλησής τους θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στον κλάδο, καθώς θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Τέλος, ο κ. Γκίκας τόνισε πως ο τζίρος των αρτοποιείων έχει πέσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αφού ο καταναλωτής μετρά ακόμη και το ψίχουλο που καταναλώνει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος