Ένα κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων, πεντάμηνης διάρκειας, με τίτλο: «Ενδυναμώνοντας τον παιδαγωγικό ρόλο του Διευθυντή για μια αποτελεσματική ηγεσία», συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Κρήτης -με την στήριξη του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Παναγιώτη Σημανδηράκη- ο Δήμος Χερσονήσου και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης, Μαρία Δρακάκη, Στέλα Κουτσουράκη, Χρόνης Σιφακάκης, Ανδρονίκη Σπαθαράκη, Κων/νος Τριπολιτάκης με στόχο την στήριξη της εκπαίδευσης στο νησί. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται στους χώρους του Περιφερειακού Κέντρου Επιμόρφωσης Κρήτης Ηρακλείου ( ΠΕΚ- Εσταυρωμένος) και στο 37ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου.

Τα σεμινάρια απευθύνονται στους/στις Διευθυντές/τριες των 6/θεσίων και άνω Δημοτικών Σχολείων, των Δημοτκών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου, Περιφερειών των Σχολικών Συμβούλων και στοχεύουν στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν στο παιδαγωγικό τους ρόλο και απαντούν σε εκφρασμένες ανάγκες διαχείρισης ζητημάτων της σύγχρονης σχολικής πραγματικότητας. Η διεξαγωγή τους γίνεται με την προσφορά διακεκριμένων, επιστημόνων ( καθηγητών πανεπιστημίων, ερευνητών, ψυχολόγων- ψυχοθεραπευτών, κοινωνιολόγων κ.α.), αλλά και των εμπλεκομένων Σχολικών Συμβούλων, με την αξιοποίηση τεχνικών εκπαίδευσης ενηλίκων και περιλαμβάνει θεματικές ενότητες, όπως: μετασχηματιστική ηγεσία, εκπαιδευτική πολιτική, σχολικός εκφοβισμός, τέχνη και εκπαίδευση, συνεργασία σχολείου και οικογένειας, διαχείριση συγκρούσεων στη σχολική κοινότητα, παιδική κακοποίηση, συμπεριληπτική εκπαίδευση. Περιλαμβάνει επίσης κατά τη λήξη παρεμβάσεις των επιμορφωμένων- στελεχών εκπαίδευσης και δράσεις αξιολόγησης των επιμορφωτικών κεκτημένων.
Ήδη έχει διεξαχθεί η εναρκτήρια συνάντηση, με επιμορφωτή τον κ. Αχιλλέα Προκοπίου, ψυχίατρο- ψυχοθεραπευτή, με εξαιρετικά μεγάλη αποδοχή.
Η συνέχεια του κύκλου σεμιναρίων, προγραμματίζεται, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, 10 με 2 το μεσημέρι, στο Περιφερειακό Κέντρο Επιμόρφωσης Κρήτης (ΠΕΚ) με τίτλο: «Βασικές κατευθύνσεις του στρατηγικού σχεδιασμού της εκπαίδευσης σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο – Πλαίσιο αναφοράς, κατεύθυνση και βαθμοί ελευθερίας», με εισηγητή τον Νίκο Παίζη, μαθηματικό και διακεκριμένο ερευνητή, με σημαντική και πολυεπίπεδη συμβολή στη διάχυση εκπαιδευτικών πολιτικών που θέτουν τον πολιτισμό στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Μοιράσου το άρθρο: