Το αγαπημένο και πάντα επίκαιρο έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φον Δημητράκης» θα παρουσιάσουν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στις 7 μμ, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Την παράσταση επιμελήθηκε η θεατρολόγος του σχολείου Παναγιώτα Στεμπίλη με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών της Στ΄ τάξης. Παίζουν θέατρο οι μαθητές -τριες της Στ Τάξης και τραγουδούν οι μαθητές-τριες της Ε΄Τάξης. Φιλική συμμετοχή και υποστήριξη από 3 μέλη του Δημοτικού Γηροκομείου.

Περίληψη της παράστασης ΄

dhmhtrakhs

Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα αστικό σπίτι της Αθήνας της Κατοχής του 1942. Ο Δημήτρης Χαρίτος είναι ένας αποτυχημένος και δειλός πολιτευτής, ο οποίος μέσα σε αυτήν την περίοδο, βρίσκει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο: να γίνει Υπουργός, συνεργαζόμενος, όμως, με τους Γερμανούς.
Μέσα στο σπίτι του και πίσω από την πλάτη του επικρατούν αντίθετες τάσεις. Η οικογένειά του αποτελείται από πατριώτες: ο γιος του είναι αντάρτης στα βουνά, η κόρη του λαμβάνει ενεργό μέρος στην αντίσταση, ενώ ο αδερφός του ο Λεωνίδας, δάσκαλος στο επάγγελμα και αγωνιστής, ανοίγει μέσα στην Κατοχή μπακάλικο, από όπου διακινεί στα κρυφά πολεμοφόδια στους αντάρτες του βουνού. Την ίδια στιγμή, ο Δημητράκης καμαρώνει για την υπουργική του καρέκλα…
Μια σπαρταριστή σάτιρα, που ανέβηκε το 1946 στην περίοδο του Εμφυλίου, πάνω σε ένα επίκαιρο θέμα: το πάθος για εξουσία που δε σέβεται αρχές, αξίες H BIA, η καταπάτηση ΑΡΧΩΝ και ΑΞΙΩΝ, ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ και η επιβολή του ΄΄ ΙΣΧΥΡΟΥ΄΄ είναι καταδικαστέα και έχουν διαχρονική ισχύ ,στη ζωή του ανθρώπου

Μοιράσου το άρθρο: