Με τον Διευθυντή του ΜΑΙΧ Γιώργο Μπαουράκη, των ερευνητών κ.κ. Δράκου και Μανθούλη, καθώς και την εκπρόσωπο του ΚΕΚ ΜΑΙΧ κα. Κούρτη, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 31/8 ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΝΧ, κ. Παυλάκης και Καραπατάκης καθώς και οι σύμβουλοι της ΟΕΒΕΝΧ, κ. Γιακουμιδάκης Μ. και κ. Κουτσουρέλης Γ., με θέμα τη συνεργασία και τις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ του ΜΑΙΧ και των σωματείων που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία. Οι δύο πρόεδροι και οι σύμβουλοι της Ομοσπονδίας είχαν εποικοδομητικό διάλογο και συμφώνησαν τα παρακάτω:

– Το ΜΑΙΧ λειτουργεί Κέντρο Δια Βίου Μάθησης το οποίο είναι πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΕΠ και μπορεί να οργανώσει και να υλοποιήσει προγράμματα κατάρτισης για τους επαγγελματίες μέλη της ομοσπονδίας. Συμφωνήθηκε να έρθει σε επαφή η Ομοσπονδία με την Υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΕΚ ώστε να ανταλλάξουν απόψεις και να προταθούν ορισμένες θεματικές ενότητες που θα ωφελήσουν τα μέλη της Ομοσπονδίας.
– Αναφέρθηκε ο κύριος Παυλάκης στην χαρτογράφηση των επαγγελμάτων των δήμων του νομού ώστε να υπάρχει μια καλή οπτική για το ποια επαγγέλματα δραστηριοποιούνται στα χωρικά πλαίσια του και αν μπορεί να αναλάβει το ΜΑΙΧ σε συνεργασία με τους δήμους να δημιουργήσει ένα μητρώο με τα επαγγέλματα αυτά.
– Συζητήθηκε με τον κ. Μπαουράκη το ενδεχόμενο ανταλλαγής απόψεων και γνώσεων στο θέμα των συνεργιών (Clusters), καθώς διαθέτει πολύχρονη εμπειρία πάνω σε αυτό το θέμα, ώστε να προωθηθούν στα πλαίσια των διαφορετικών επαγγελματικών σωματείων.

Μοιράσου το άρθρο: