Ο Σ. Λαβρόφ απέρριψε πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός στο Χαλέπι

Array

Του ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Βελιγράδι Νίκου Πέλπα

Οι επιχειρήσεις του συριακού στρατού και της Ρωσίας στο Χαλέπι δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι την ολοκληρωτική εξόντωση των τρομοκρατών διεμήνυσε ο υπουργός εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ από το Βελιγράδι όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την συνάντηση του με τον ΥΠΕΞ της Σερβίας  Ίβιτσα Ντάστιτς, ο Σ. Λαβρόφ απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ για “παυση” των επιχειρήσεων στο μέτωπο του Χαλεπιού τονίζοντας ότι “αυτή η πρόταση οδηγεί σε αδιέξοδο“.

« Έχουμε ήδη περάσει απ αυτήν τη φάση. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει να δοθεί η ευκαιρία στους εξτρεμιστές να ανασυγκροτηθούν. Ελπίζω ότι οι ΗΠΑ, ως σοβαρή δύναμη,  θα χρησιμοποιήσουν  την επιρροή τους στους εξτρεμιστές και θα μπορέσουμε επιτέλους να λύσουμε το πρόβλημα, έντιμα και με γνώμονα την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού» επισήμανε στην δήλωση του ο Σεργκέι  Λαβρόφ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στην επιθέσεις του ισλαμικού κράτους στην Παλμύρα αφήνοντας αιχμές για τον ρόλο των ΗΠΑ. «Οι επιθέσεις στην Παλμύρα ξεκίνησαν από το Ιράκ – από τρεις περιοχές στις οποίες περιπολούν οι δυνάμεις του συνασπισμού που ηγούνται οι ΗΠΑ – και υπάρχουν υπόνοιες ότι πρόκειται για οργανωμένες, συντονισμένες επιθέσεις για να ανακάμψουν οι εξτρεμιστές στο ανατολικό Χαλέπι» εκτίμησε ο Σ. Λαβρόφ.

Αναφερόμενος δε στον ρόλο των ΗΠΑ στην συριακή κρίση γενικότερα μίλησε για διπρόσωπη πολιτική και διευκρίνισε ότι ο συνασπισμός των ΗΠΑ μάχεται από τη μία κατά του ισλαμικού κράτους αλλά ταυτόχρονα  αποφεύγει να πλήξει θέσεις της οργάνωσης Τζαμπχάντ αλ-Νούσρα .  «Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η οργάνωση αυτή δεν βρίσκεται στο στόχαστρο διότι εκτιμάται ως η πιο  ικανή αντικυβερνητική δύναμη, η οποία και στο μέλλον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης» τόνισε στην συνέντευξη Τύπου στο Βελιγράδι ο Σεργκέι  Λαβρόφ.

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στο θέμα της Συρίας ο ρώσος ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα ότι “θα επιτευχτεί εκ νέου μία συμφωνία με τις ΗΠΑ για έναν ασυμβίβαστο αγώνα κατά της τρομοκρατίας“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος