Με αεροσκάφη MIG-29, άρματα μάχης Τ-72C και πυραυλικά συστήματα BUK-M2 θα εξοπλίσει η Ρωσία τις ένοπλες δυνάμεις της Σερβίας

Array

Σημαντικές συμφωνίες για τον εξοπλισμό των σερβικών ενόπλων δυνάμεων πέτυχε στη Μόσχα ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο Σέρβος πρωθυπουργός, μετά από την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Σόιγκου, ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο του 2017 η Ρωσία θα παραδώσει στην Σερβία έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη MIG-29. Τα αεροσκάφη αυτά θα δοθούν υπό την μορφή δωρεάς και η Σερβία θα χρηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό τους που θα κοστίσει 180 με 230 εκατομμύρια ευρώ. Η κανονική τιμή των έξι αεροσκαφών κυμαίνεται γύρω στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Μόσχα επισκέφτηκε την αεροπορική βάση όπου βρίσκονται τα έξι αεροσκάφη που θα παραλάβει η χώρα του. Ο Σέρβος πρωθυπουργός δήλωσε ενθουσιασμένος από την κατάσταση που βρίσκονται τα αεροσκάφη επισημαίνοντας ότι η απόκτηση τους θα ενισχύσει σημαντικά την αμυντική ικανότητα της χώρας. Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε επίσης ότι η Ρωσία θα δωρίσει, άμεσα, στην Σερβία 30 άρματα μάχης τύπου Τ-72C όπως επίσης και 30 τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα BPDM-2. Όπως ανέφερε ο Βούτσιτς κατά την συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου εξετάστηκε και η απόκτηση, το 2018, του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος BUK-M2. Επίσης συμφωνήθηκε η συνεργασία στον τομέα της στρατιωτικής βιομηχανίας με την παραγωγή αντιαεροπορικών συστημάτων στην Σερβία. Ο Α. Βούτσιτς ανέφερε, στους δημοσιογράφους, ότι η ρωσική πλευρά επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την στρατιωτική συνεργασία με την Σερβία και κυρίως για την πραγματοποίηση, σε ετήσια βάση, κοινών στρατιωτικών ασκήσεων στο σερβικό έδαφος. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας επισήμανε ότι η συνεργασία με την Ρωσία δεν σημαίνει αναθεώρηση του δόγματος της σερβικής ηγεσίας για στρατιωτική ουδετερότητα. «Με τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων υπερασπιζόμαστε, ακριβώς, την ελευθερία και την στρατιωτική μας ουδετερότητα» τόνισε ο κ. Βούτσιτς μετά την συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος