Τους δώδεκα φτάνουν οι νεκροί και τους 419 οι τραυματίες από τον σεισμό στη Σμύρνη, σύμφωνα με την αρχή διαχείρισης καταστροφών της Τουρκίας AFAD. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 17 κτίρια που είτε κατέρρευσαν είτε υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Το κέντρο της πόλης δεν έχει υποστεί ζημιές και οι καταρρεύσεις των κτηρίων έχουν γίνει στα νότια προάστια, στις περιοχές Μπαϊρακλή και Μπορνόβα. Σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο twitter φαίνονται οι καταρρεύσεις κτηρίων ενώ σε εξέλιξη είναι επιχειρήσεις διάσωσης. Επίσης, η πόλη κατά τη διάρκεια του σεισμού σκεπάστηκε από μεγάλα σύννεφα σκόνης.

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε ανάρτηση στο twitter λέγοντας ότι «με όλα τα μέσα του κράτους μας είμαστε δίπλα στους πολίτες που έχουν πληγεί από το σεισμό. Αναλάβαμε δράση για να ξεκινήσουμε την απαραίτητη εργασία στην περιοχή με όλες τις σχετικές υπηρεσίες και τους υπουργούς».

O υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι κατέρρευσαν στα περίχωρα της Σμύρνης 6 κτήρια ενώ έχουν αρχίσει οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, το επίκεντρο θεωρείται ότι είναι σε μικρή απόσταση από τη Σμύρνη σε μια περιοχή που ονομάζεται Σεφερί Χισάρ.

Οι τουρκικές αρχές δίνουν μέγεθος 6,6 ρίχτερ. Όπως είπε ο δήμαρχος του Σεφερί Χισάρ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη και στην περιοχή του Μαρμαρά.

Πηγή: ΕΡΤ, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου

Μοιράσου το άρθρο: