Το βίντεο με τους παίκτες ριάλιτι σόου της Αυστραλίας, να τρέχουν πανικόβλητοι επειδή δέχονται αληθινά πυρά στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας, προβλήθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας και προκάλεσε εύλογα αντιδράσεις.

Κανείς δεν περίμενε ότι στο νέο επεισόδιο οι παίκτες θα εμφανίζονταν χωρίς κράνη, φορώντας πάντως αλεξίσφαιρα γιλέκα, σε ντοκουμέντο από το μέτωπο της Συρίας. «Εχουμε τριάντα δευτερόλεπτα για τρέξουμε εκατό μέτρα και να σωθούμε«, φωνάζει κάποιος στο βίντεο.

Η ομοβροντία πυρών ακούγεται εκκωφαντικά στο βίντεο, ενώ οι παίκτες, τρέχουν να καλυφθούν, καθοδηγούμενοι από Κούρδους μαχητές αλλά και σωματοφύλακες ιδιωτικής εταιρείας, την ώρα που μαχητές του Ισλαμικού στρατού φέρεται να εξαπολύουν επίθεση.

Η απόφαση του δικτύου SBS να μεταφέρει παίκτες σε εμπόλεμη ζώνη επικρίθηκε και ως παραπλανητική αφού αυτό που γνώριζαν οι συμμετέχοντες είναι πως θα βρίσκονταν κοντά σε πρόσφυγες της Συρίας αλλά και του Ιράκ.

Το συγκεκριμένο ριάλιτι έχει βραβευτεί με Emmy, προβάλλεται από το 2013 και έχει μεταφέρει άλλους παίκτες στο Αφγανιστάν και τη Σομαλία.

Μοιράσου το άρθρο: