Στην εκτέλεση ενός θανατοποινίτη, μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, της υστάτης προσφυγής των συνηγόρων του, προχώρησαν οι αρχές της αμερικανικής πολιτείας του Τέξας την Τρίτη το βράδυ.

Ο, Αφροαμερικανός, Γουίλιαμ Ρέιφορντ 64 ετών, εκτελέστηκε με θανατηφόρο κοκτέιλ ενέσιμων ουσιών στη φυλακή Χάντσβιλ. Έγινε έτσι ο δεύτερος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ εφέτος. Η πρώτη εκτέλεση είχε γίνει επίσης στο Τέξας.

Ο Ρέιφορντ το 1999 είχε ξυλοκοπήσει, μαχαιρώσει και στραγγαλίσει την πρώην σύντροφό του Κάρολ Λιν Τόμας Χολ και είχε εγκαταλείψει το πτώμα της σε έναν υπόνομο. Είχε επίσης τραυματίσει με μαχαίρι τον έφηβο γιο της.

Όταν διέπραξε το έγκλημα, ο Ρέιφορντ είχε αφεθεί μόλις ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς είχε εκτίσει τα οκτώ χρόνια της ποινής 23 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί για τη δολοφονία, επίσης με μαχαίρι, της πρώην γυναίκας του, της Γκέιλ Ρέιφορντ, μπροστά στα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού.

Οι αρχές του Τέξας προγραμματίζουν την Πέμπτη άλλη μια εκτέλεση θανατοποινίτη. Αυτή η Πολιτεία ιστορικά εκτελεί τους περισσότερους θανατοποινίτες από κάθε άλλη στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Μοιράσου το άρθρο: