Μια νέα τρισδιάστατη οδική σήμανση τοποθετήθηκε δοκιμαστικά από την Υπηρεσία Μεταφορών στο Λος Άντζελες (LADOT), προκειμένου να εξασφαλιστεί περισσότερη προστασία για τους ποδηλάτες.

Μια κυματοειδής μπάρα από πλαστικό εγκαταστάθηκε από ειδικούς για τον διαχωρισμό του ποδηλατόδρομου από τον αυτοκινητόδρομο. Η εν λόγω καινοτομία τοποθετήθηκε κατά μήκος τριών οικοδομικών τετραγώνων, στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε για μια ημέρα στη Venice Boulevard.

Η δοκιμή του «Κύματος» (όπως ονομάζεται η προστατευτική μπάρα) θα επιτρέψει στους αρμόδιους της Υπηρεσίας Μεταφορών του Λος Άντζελες να αποφασίσουν αν το συγκεκριμένο μέσο είναι αποτελεσματικό για την προστασία των ποδηλατιστών. Εφόσον αποδειχθεί πως το συγκεκριμένο μέτρο προστασίας είναι χρήσιμο, η LADOT θα τοποθετήσει και επίσημα περισσότερα «Κύματα» στους δρόμους του Λος Άντζελες.

«Το Κύμα» σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την εταιρεία Saris Infrastructure και από μαθητευόμενους στο αρχιτεκτονικό γραφείο Gensler. Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του Los Angeles Department Of Transportation, Νόρας Φροστ στον ιστότοπο Curbed, η συγκεκριμένη τρισδιάστατη κατασκευή θα χρησιμεύσει κυρίως για να επιδείξει, στις γειτονιές στις οποίες εγκαταστάθηκε προσωρινά, «επιπρόσθετα κάθετα στοιχεία» για την προστασία των ποδηλατιστών. Στο πλαίσιο ενίσχυσης των μέτρων προστασίας για τους ποδηλατιστές, η LADOT ενδέχεται να  προσθέσει –μελλοντικά- πυλώνες ή «πιο μόνιμες» μπάρες, όπως γλάστρες ή τσιμεντένια κράσπεδα με σκοπό την ασφαλέστερη μετακίνηση στους ποδηλατοδρόμους του Λος Άντζελες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ https://www.designboom.com και https://la.curbed.com

Φωτογραφία αρχείου 

 

Μοιράσου το άρθρο: