Πηγή BNO News

Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε βιομηχανική αποθήκη στο Χιούστον του Τέξας, από την οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτίριο, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της έκρηξης η οποία σημειώθηκε σε τοπικό εργοστάσιο κι έγινε αισθητή σε ακτίνα 22 χιλιομέτρων ενώ προκάλεσε ζημιές σε δεκάδες σπίτια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ατύχημα οφείλεται σε διαρροή αερίου.

Στο βίντεο που ακολουθεί το οποίο τραβήχτηκε από drone φαίνεται η εμβέλεια της έκρηξης. Αρκετά σπίτια στην περιοχή υπέστησαν ζημιές.

Οι κάτοικοι που ξύπνησαν από το θόρυβο, αναφέραν ότι ένιωσαν δόνηση και είδαν κάτι που τους θυμισε κεραυνό, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος που δείχνει τη στιγμή της έκρηξης, σαν μια μεγάλη λάμψη από απόσταση.  Από την ισχύ της, η κάμερα έπεσε από τη βάση της.

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται το τμήμα του εργοστασίου της εταιρείας Watson Grinding and Manufacturing που εχει καταστραφεί ολοσχερώς και τα συντρίμμια που εχουν διασκορπιστεί σε απόσταση.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για το περιστατικό και δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή περιμετρικά.

Πηγή ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: