Άλλοι 1.303 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στις ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα μόλυνσης έχουν πλέον φθάσει σχεδόν το ένα εκατομμύριο, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Σχεδόν το 1/4 των 210.000 θανάτων που οφείλονται στην πανδημία του κορονοϊού παγκοσμίως έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ. Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του πλανήτη θρηνεί πλέον 56.144 νεκρούς.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό στο πλήρωμα του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Ρούζβελτ» έφθασε τα 969, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ενώ το σκάφος παραμένει αγκυροβολημένο στα ανοικτά της νήσου Γκουάμ, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (ξημερώματα της Τρίτης ώρα Ελλάδας) πως η χώρα του δεν θα «ξεχάσει ποτέ» εκείνους που «θυσιάστηκαν» για να προστατεύσουν τον κόσμο εξαιτίας της «ανικανότητας» ή «κάποιου άλλου πράγματος» από πλευράς της Κίνας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η Ουάσινγκτον να απαιτήσει αποζημιώσεις από το Πεκίνο για το βαρύ πλήγμα που καταφέρνει στην αμερικανική οικονομία η παγκόσμια πανδημία.
Επίσης, καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και της Κίνας, λέγοντας πως «υπήρξε πολύς άσκοπος θάνατος σε αυτήν τη χώρα. Θα μπορούσε να είχε σταματήσει και θα μπορούσε να είχε σταματήσει σύντομα, αλλά κάποιος πριν από πολύ καιρό, φαίνεται, αποφάσισε να μην το κάνει έτσι. Και ολόκληρος ο κόσμος υποφέρει από αυτό».

Επίσης, εξέφρασε την επιθυμία του να δει «πολλά» σχολεία στις ΗΠΑ να ανοίγουν ξανά ως το τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου, πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, αναγνωρίζοντας πάντως ότι η απόφαση γι’ αυτό επαφίεται στους κυβερνήτες των πολιτειών.

Με βάση τη στρατηγική που έχει προτείνει ο Λευκός Οίκος, τα σχολεία θα ανοίξουν σε δεύτερο χρόνο, περίπου δεκαπέντε ημέρες αφού ξαναρχίσουν οι υπόλοιπες δραστηριότητες. Ο Τραμπ ωστόσο φάνηκε να ανατρέπει το χρονοδιάγραμμα αυτό. «Ξέρω ότι ορισμένοι κυβερνήτες δεν είναι ακόμη έτοιμοι να ξανανοίξουν τις πολιτείες τους, αλλά ίσως να είναι διατεθειμένοι να ξανανοίξουν τα σχολεία τους, είναι επιλογή τους», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: