Τη νομοθεσία που επιτρέπει στους καθηγητές να φέρουν όπλα μέσα στις σχολικές αίθουσες ενέκρινε εχθές (Τετάρτη 1 Μαΐου) το κοινοβούλιο της πολιτείας της Φλόριντα, δίνοντας το «πράσινο φως» για την εφαρμογή ενός μέτρου, η αποτελεσματικότητα του οποίου είναι για πολλούς αμφίβολη, δεδομένων των θανατηφόρων επιθέσεων (και ειδικότερα από οπλισμένους μαθητές) που συνδέονται άμεσα με το ζήτημα της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Και ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η χρήση των όπλων δεν μπορεί να είναι η «απάντηση» στην ένοπλη βία, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας, Ρον Ντε Σάντις, αναμένεται να επικυρώσει το νέο νομοσχέδιο, στόχος του οποίου είναι η αποφυγή ενός ακόμα αιματηρού περιστατικού εντός των σχολικών αιθουσών, μετά και από εκείνο που σημειώθηκε στο λύκειο του Πάρκλαντ, όπου ένας πρώην μαθητής σκότωσε 17 ανθρώπους στις 14 Φεβρουάριου 2018.

Βάσει του νέου νομοσχεδίου προβλέπεται ότι οι καθηγητές στα σχολεία της Φλόριντα,  αφού παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια διάρκειας 144 ωρών, προκειμένου να εκπαιδευτούν στο πώς να χρησιμοποιούν ένα όπλο, θα μπορούν να φέρουν όπλα εντός του σχολείου σε εθελοντική βάση.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω νομοθεσία εγκρίθηκε με 65 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα, αφού είχε περάσει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γερουσία την προηγούμενη εβδομάδα.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών της Φλόριντα,  Βαλ Ντέμινγκς, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης του Ορλάντο, δήλωσε: «Το να οπλίζονται οι καθηγητές είναι συνταγή για τραγωδία». «Η πραγματική λύση είναι να παραμείνουν τα όπλα μακριά από τα ακατάλληλα χέρια», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: