Κορονοϊός: Δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους ξεκινά τον Μάιο η Novarax

Η βιομηχανία σκευασμάτων βιοτεχνολογίας Novavax Inc ανακοίνωσε σήμερα πως έχει αναπύξει ένα νέο υποψήφιο εμβόλιο για τον κορονοϊό και θα ξεκινήσει τις δοκιμές σε ανθρώπους στα μέσα Μαΐου.

Η εταιρεία με έδρα το Μέριλαντ ανακοίνωσε πως το υποβοηθητικό ανοσοενισχυτικό της σκεύασμα Matrix-M μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμο με το υποψήφιο εμβόλιό της NVX-CoV2373 για να ενισχύσει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα ανοσοενισχυτικά χρησιμοποιούνται κυρίως για να διευκολύνουν τα εμβόλια να προκαλέσουν μία ισχυρότερη ανοσοποιητική αντίδραση, περιλμβανομένης και της παραγωγής αντισωμάτων και την ακόμη πιο μακρά διάρκεια της προστασίας απέναντι σε προσβολές από ιούς και βακτήρια. Η Novavax ανακοίνωσε πως τα πρώτα αποτελέσματα για την ανοσογονικότητα και την ασφάλεια από τις δοκιμές του εμβολίου αναμένονται γυρω στον Ιούλιο.

Οι προσπάθειες της Novavax έρχονται να προστεθούν στα εγχειρήματα που έχουν ξεκινήσει και δεκάδες άλλες φαρμακοβιομηχανίες στην κούρσα για την ανάπτυξη ενός επαρκούς εμβολίου ή αποτελεσματικών αντιϊκών φαρμάκων, ενάντια στον νέο κορονοϊό.

Μέσα στον τρέχοντα μήνα αναμένονται τα αποτελέσματα ενός πολυαναμενόμενου αντιϊκού σκευάσματος της εταιρείας Gilead Sciences Inc, όπως επίσης και των ήδη αδειοδοτημένων προϊόντων των Roche Holding και Regeneron Pharmaceuticals Inc .

Πάνω από 1, 34 εκατ. άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και 76.043 ασθενείς έχουν πεθάνει έως τώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου Reuters.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ